Lebbeke
04
augustus 2013

202 atleten, aangesloten bij 50 verschillende clubs gingen tijdens de Gouden 800m of het sprintcriterium op zoek naar hun PR of een beste seizoenstijd. Met de zon hoog aan de hemel werd de meeting van het provinciaal comité goed ingezet.

De jeugd geeft traditiegetrouw de aftrap voor deze namiddag vol halve fondnummers en als toetje het sprintcriterium. De benjamins, die de 600m lopen, deden het uitstekend. Madeleine Raemdonck was de snelste van de Lebbeekse meisjes door met 2’12.92 een vijfde plaats te halen. Hanne Van Weverberg werd achtste in 2’17.40, gevolgd door Hannelore Heymans op de negende plaats (2’18.88) en Nona Engelaar op plaats tien (2’29.07).
Bij de jongens haalde Xander Cools het van Lukas Raemdonck in het Lebbeekse duel. De jongens eindigden met 2’30.17 en 2’32.13 op plaatsen 9 en 10. Jente Van Hamme stapte uit de wedstrijd.

Bij de pupillen ging Britt Roelandt uitstekend mee tijdens de 1000m. Ze kon zo een tweede plaats bemachtigen en 3’33.59 klokken.
Siebe Van Campenhout was de snelste bij de jongens. Hij liep een tijd van 3’27.78, maar viel daarmee nipt naast het podium. Jan Lecoutere eindigde de wedstrijd als 9e in 4’03.80.

Minieme Anne-Sophie Champeaux finishte vijfde bij de meisjes in een tijd van 3’31.57. Emma Van Nieuwenhuyze, Emma Uyttersprot en Jente Van Campenhout bleven allen in elkaars buurt om zo als 9e, 10e en 11e te finishen. Ze liepen respectievelijk 3’45.66, 4’09.22 en 4’19.36.
Bij de jongens verschenen er geen Lebbekenaren aan de start.

Uitgebreid hoofdprogramma

Elke reeks, van cadet tot en met master kon op een tiental atleten rekenen waardoor de atleten niet teveel moesten duwen en trekken om positie in te nemen.

Maithé Rivera Armayones beet de spits af op de 800m. Zij liep naar de 8e plaats bij de cadetten meisjes en klokte er een tijd van 2’40.38. Bij de jongens haalde Arne Teck het brons in een tijd van 2’08.78. Jonas Van Biesen kwam als 7e over de meet na 2’15.24.
Jolien De Haes kwam als zesde scholiere over de meet. Zij legde haar twee rondjes af in 2’59.92. Cedric Debot deed 2’04.16 over zijn wedstrijd, waarmee hij het zilver veroverde bij de mannen.

Bij de junioren haasde Jonas Bogaerts de tweede van het Europees kampioenschap junioren op de 800m Aaron Botterman naar 1’56.89. Danny Van Nuffel dook in diezelfde reeks net niet onder de twee minuten. Hij eindigde op de derde plaats in een tijd van 2’00.18.

Ook Hilde Scholliers viel in de prijzen. Ze eindigde de wedstrijd als derde master, in 2’41.72. Els Duvivier eindigde als vierde na 3’06.04.

In de reeks voor speciaal gehandicapten haalde Steven Brackx het zilver in 2’24.35. Het goud was voor zijn eeuwige concurrent Steven Kennis (OLSE) die 2’20.29 klokte.

Twee atleten in de A-reeks

Slechts twee Lebbekenaren gingen van start in de A-reeks. Bij de vrouwen haalde Sofie Dierickx de 10e stek in een tijd van 2’38.59. De overwinning ging naar Marlies Schils (LAT) die 2’11.68 liet optekenen. Sofie Lauwers (RAM) en Helen Van Lysebetten (ACW) mochten met 2’13.43 en 2’16.91 mee het podium op.

Thomas Caudron haalde de zesde plaats bij de mannen na 1’59.05. Belgisch kampioen Jan Van den Broeck (LAT) won deze Gouden 800m in een tijd van 1’52.18 na stevig haaswerk van Laurens Schockaert (AVLO). Damien De Cock (DS) finishte als tweede in 1’53.23 en Thomas Thys (ACHL) mocht als derde het podium op.

Resultaten van de sprinters kan je hier bekijken.