LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

4 Lebbeekse teams in top-25 Acerta Ekiden

Brussel
21
oktober 2013

De vier teams die aan de start verschenen waren Blommaerts Devils, Blommaerts Angels, AC Lebbeke Mixed en AC Lebbeke scholieren. Wie snel kan rekenen heeft dus al door dat 24 atleten naar het Brusselse afzakten voor de grootste Ekiden ter wereld met liefst 1800 teams.

Onze atleten deden het voortreffelijk. Blommaerts Devils gingen goed van start. Steepleloper Cedric Debot, Tommy Van Weverberg, Tim De Ridder, Glen Braem, sprinter Aiko De Mol en Robbe Neyns brachten het stokje rond in 2u31.08 en eindigden zo op een vijftiende plaats (clubs mannen).

De Angels deden beter door een veertiende plaats (clubs vrouwen) te behalen. Sofie Dierickx, Nathalie De Ridder, Evelien Caudron, Jolien Dehaes, Astrid Verhoeven en Kaat Paternoster lieten de takushi (zo wordt het lint dat moet doorgegeven worden genoemd) in 3u19.22 rondgaan.

Ook AC Lebbeke Mixed haalde de top-20. Kris Vannieuwenhuyse, Dimitri Kerkhofs, Ilse De Ridder, Guy Wauters, Wim Heyvaert en Bjorn Annaert kwamen als 18e over de meet in een tijd van 2u55.22. Daarmee hielden ze ongeveer gelijke tred met de scholieren. Daar nam trainer Bart Blommaert de groep op sleeptouw voor de aflossingsmarathon. Arne Teck, Dries De Smedt, Maithé Rivera Armayones, Kaat Theelen en Niels Muysewinkel kwamen aan na 2u59.18. Zij eindigden zo 22e bij de gemengde teams.

In het algemene klassement noteerden Blommaerts Devils een 25e plaats, AC Lebbeke Mixed finishte als 94e, onze “scholieren” werden 110e en Blommaerts Angels finishten op stek 244 van de 1800 deelnemende ploegen.

2 Lebbeekse atleten namen met een niet-volledig Lebbeeks team deel aan de marathon. Thomas Caudron en Pieter Vierendeels nam deel met team “Support Passion Running”. Samen met hun 4 andere ploegmaats haalden ze een tijd van 2u23.55 en waren ze goed voor een 6e plaats bij de samengestelde teams en een 14e stek in het algemeen klassement.

Alle resultaten kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube