Zele
25
november 2012

Maar liefst 77 Lebbeekse atleten verschenen aan de startlijn van de 4e Memorial Falco Christiaens te Zele.

Zoals gewoonlijk gingen de benjamins meisjes als eersten van start. Alle jeugdcategorieën, tot en met de miniemen werden naast de gebruikelijke onderverdeling volledig ingedeeld volgens geboortejaar. Van elke categorie werden dus 4 wedstrijden op gang geschoten.

Bij de benjamins meisjes ’05-’06 behaalde Sara Vercauter meteen een bronzen medaille. Het zou de enige medaille worden die AC Lebbeke in de wacht kon slepen in Zele. Nona Heyvaert finishte als 8e, meteen gevolgd door Ella Heyvaert (9e). Nell Finck werd 16e, Hannelore Heymans 27e.
Madeleine Raemdonck (’04) kwam als 13e over de streep in haar wedstrijd. Lise Jaspers eindigde als 29e, Nona Engelaar als 30e.

Bij de jongens werd Lukas Raemdonck 35e, Brent Van den Bossche kwam binnen als 45e, een plaatsje voor Bram Jaspers die dus 46e werd.
De een jaar oudere Niels Vanbeiren finishte als 8e, Noah Lissens liet de 42e stek op zijn naam schrijven

Eerstejaars pupil Joyce Moens sleepte de 12e plaats in de wacht, Linde De Smedt eindigde als 26e en liet zo ploegmaatje Lauren Speelman net achter zich.
Britt Roelandt eindigde net buiten de top 5 op de 6e plaats. Luca Heyvaert legde beslag op de 14e stek. Catalina Schuddinck werd 24e, Femke Smet 26e, Joke Clynhens 37e en Luna Lissens eindigde als 40e.

Josse Vannieuwenhuyze kwam als 8e over de eindmeet. Ben Vandevoorde haalde de 14e plaats en deed daarmee twee plaatsjes beter dan trainingsmaatje Joran Kerkhofs (16e). Ralph Losa werd 24e, Matthias Stassijns 26e. Vic Walraevens liet Niels Dery nipt achter zich en eindigde als 28e. Flor Robyns behaalde de 34e stek, Jan Lecoutere de 37e en Jasper Van Den Bulcke werd 46e.
Siebe Van Campenhout (’02) kwam als 7e over de finishlijn. Stijn De Cock werd 41e, gevolgd door Maxim Vermorgen op de 42e plaats.

Bij de miniemen meisjes werden er 2 Lebbeekse duels uitgevochten. Loike Vierendeels haalde het voor de 16e plaats van Lien Bosschem. Lotte Heyvaert, Lien Van Hoorde en Emma Uyttersprot kwamen in deze volgorde over de finishlijn op plaatsen 35 tot 37.
Emma Vannieuwenhuyze schreef de 15e plaats in de uitslag op haar naam. Jule Walraevens vervolledigde de top 20 en Sylvia Van Den Berghe werd 28e.

Wannes Theelen bewees zich de beste Lebbeekse miniem in zijn wedstrijd. Hij finishte net buiten de top 10 op de 11e plaats. Benthe Van De Maele werd 17e, Rembert Matthys eindigde 27e. Jef Walraevens werd 30e, Arthur Verhofstadt 38e.
Matthias Kerkhofs legde beslag op de 17e plaats. Joren Blommaert finishte als 19e, Ward Klinckaert als 26e, Glen Smet als 28e en Seppe Van Hove als 38e.

Kadette Lies Vercauter behaalde de 6e plaats ondanks een terugkerende blessure. Amber Van De Maele werd 14e, Maithé Rivera Armayones 18e en Caro Vermorgen 38e.
Zowel Arne Teck als Jonas Van Biesen finishten in de top 10 van hun categorie. Arne werd 5e, Jonas kwam als 8e over de finishlijn.

Scholiere Lynn Vereecken werd 17e in haar wedstrijd, Cedric Debot behaalde een mooie 5e plaats.

Verrassing in de korte cross: Danny Van Nuffel en Ruben Van Den Berghe besloten het tegen elkaar op te nemen in het veld. Thomas Caudron werd echter eerste Lebbekenaar met zijn 13e stek. Ruben moest het afleggen tegen Danny voor de 23e plaats na een spannende onderlinge strijd.

Heel wat masters en junioren aan de start van de lange cross. Jan Moens behaalde de 14e stek, Kris Vannieuwenhuyze werd 30e. Jozef Beque eindigde als 43e, gevolgd door een Lebbeeks treintje op plaatsen 54 tot 56. Soren Suys finishte net voor Wim Heyvaert en vader Sigurd Suys. Dimitri Kerkhofs kwam als 66e over de streep en Michael Verheyden werd 75e.

Bij de JSM dames haalde Hilde Scholliers de 21e plaats. Els Duvivier werd 42e, Evelien Caudron eindigde als 47e.

Tenslotte werd de wedstrijd senioren mannen op gang geschoten. Kris Van Gucht en Guy Wauters, die wel vaker een onderlinge strijd uitvechten, bikkelden onder elkaar om de 19e positie. Kris kwam als overwinnaar uit de bus, Guy werd 20e.