LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

50e Galameeeting sluit Flanders Cup-circuit af in Merksem

Merksem
23
augustus 2014

De reeks Flanders Cupsmeetings wordt ook dit jaar afgesloten met de internationale meeting van OLSE Merksem. Een groot succes werd het echter niet in het Antwerpse. De meeting kon slechts op beperkte belangstelling rekenen.

Net als op de vorige Flanders Cups werd het voorprogramma gevuld met sprintnummers. Zo kon Riet Vanfleteren als eerste uit de blokken schieten voor een 100m. Ze legde deze af in een tijd van 12.88, maar kreeg een stevige ruggesteun van +2.8m/s. Met die tijd mocht ze later ook nog eens in het hoofdprogramma starten.

Esther Van Poel en Danny Van Nuffel carpoolden met Riet richting het Antwerpse om er elk een 400m te lopen. Esther mocht als eerste starten en bleef met 63.36 slechts een zucht boven haar SB en PR. Danny, die net terug is van zijn zomervakantie, klokte een voor hem niet erg goede 54.39. Hij liep eerder dit jaar al onder de 52 seconden.

Het hoofdprogramma kon beginnen. Riet mocht hier in reeks 2 in baan 7 van start gaan. Ze kreeg zowaar nóg meer wind in de rug dan in haar reeks. De klok stopte op 12.70, maar de windmeter wees +5.2 m/s aan.

In het speerwerpen kreeg Jonas Bogaerts stevige concurrentie én tegenwind. Jonas wierp zijn speer 52m09 ver en eindigde vierde, maar viel ook geblesseerd uit met een ontsteking aan de achillespees.

Riet toonde zich bedrijvig door na 2 individuele honderden ook nog de snelste reeks van de 800 meter te hazen naar een doorkomsttijd van 59.00. De Oekraïnse Kseniia Savina maakte er dankbaar gebruik van en klokte af op 2:05.64 voor een Duitse en Canadese.

Ook Karolien de Proft raakte in het hoofdprogramma. Met 4:59.00 dook ze onder de 5 minutengrens op de 1500m en liep ze naar een negende stek in haar reeks.

Tot slot kwam ook Michiel De Proft aan de start van dit Antwerpse atletiekgala. Hij probeerde er andermaal onder de 2 minuten te duiken op de 800m. Deze keer lukte het hem, en hoe: 1:57.96. Meteen 2 seconden onder de vooropgestelde grens. Michiel eindigde zo ook vierde in de snelste reeks van het naprogramma.

Alle resultaten kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube