LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

5e Sportquiz lokt 200 quizzers naar Lebbeke

Lebbeke
23
maart 2014

Voor het vijfde jaar op rij organiseerden de atleten die binnenkort op stage vertrekken een Sportquiz om de kosten van hun stage te drukken. Voor het eerst ging de quiz door in CC De Biekorf, waar 39 teams van vijf personen verzamelden voor een avond vol entertainment.

De quiz was aan zijn vijfde editie toe. Vijf jaar geleden namen 14 teams deel aan de eerste editie in onze kantine, gisteren verzamelden liefst 39 teams voor de vijfde editie. Het concept bleef al die jaren hetzelfde. Teams van vijf personen strijden over 16 rondes om de titel.

Tien gewone rondes met 40% sportvragen, 2 overkoepelende fotorondes, 2 live muziekrondes – met dank aan Samuel op de piano en Thomas op de kazoo – en 2 filmrondes moesten ons een winnaar opleveren. Net als de vorige jaren werd het opnieuw een spel op het scherpst van de snee, met slechts enkele puntjes verschil tussen te teams. Al snel werd duidelijk dat “The Mighty Maltese Knights”, vorig jaar de primussen, het in een nek-aan-nek race zouden uitvechten met de winnaars van de eerste drie edities, “Wounded Knee”. Na acht ronden stonden beide teams op gelijke hoogte. In een spannend slot haalden “The Mighty Maltese Knights” echter nog verschroeiend uit om zo met 3 punten voorsprong hun tweede titel op rij te veroveren. “Wounded Knee” eindigde op een gedeelde tweede plaats met “Quiz me Nesquik”. Die laatste haalde echter minder punten op de fotorondes, waardoor Wounded Knee tweede werd geplaatst in het klassement. “De Kwisketeers” en “De Zwarte Schapen” vervolledigden de top-5 met beide 120 punten.

Onderaan streden “De Juffen en Christophe”, “De zebra’s” en “De Champetters” om de rode lantaarn. Gemiddeld werd 62,2% van de vragen correct beantwoord. De winnaars konden liefst 82% van alle vragen goed beantwoorden!

De bitterballen, kaasballetjes, garnaalkroketjes en bierplanken gingen vlotjes naar binnen en de drank vloeide rijkelijk. We willen iedereen hartelijk bedanken om mee te komen quizzen!

Foto’ s bekijk je hier. Alle resultaten kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube