x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

Zes vragen voor onze nieuwe jeugdtrainster Katrien De Ridder

Lebbeke
do 25 april 2019

Sedert januari zijn twee nieuwe jeugdtrainers aan de slag bij onze club: Katrien De Ridder en Stefan Ateca. Aan de hand van zes gerichte vragen leren we ze graag wat beter kennen. Vandaag stellen we Katrien voor.

Hoe zou je jezelf voorstellen?
Ik ben een 39-jarige full time werkende mama met een geweldige man en 2 schatten van kinderen: Lien (10jaar) en Leon (5jaar). Stilzitten staat niet echt in mijn woordenboek, ik ben altijd wel met iets bezig: in de tuin werken, een uitstapje plannen, afspreken met de vrienden, …

Liefst probeer ik alles wat ik doe zoveel mogelijk met de glimlach te doen. Op mijn werk of privé, ik probeer alles met plezier te doen!

Hoe ben je bij AC Lebbeke terecht gekomen?
Toen ik 10 jaar was, ben ik zelf als atleetje bij AC Lebbeke terechtgekomen. De mooiste tijd van mijn leven! Veel getraind, maar vooral ook heel fijne vriendschappen opgebouwd! Vooral Sofie Dierickx was mijn partner in crime. Uren hebben wij samen doorgebracht! De lange douches na de trainingen, de vele logeerpartijtjes, …

Uiteraard nam het sportieve luik een heel belangrijke plaats in tijdens mijn jeugdjaren bij AC Lebbeke. Er staat bijvoorbeeld nog steeds een clubrecord op mijn naam. Maar AC Lebbeke is voor mij altijd een echte familieclub geweest. Mijn mama heeft evenveel uurtjes in de kantine en rond de piste vertoefd als wij op de piste!

Toen mijn dochter vorig jaar zin kreeg om loopschoenen aan te trekken, was de keuze voor AC Lebbeke snel gemaakt. Ik zie bij haar nu al dezelfde vreugde en doet plezier om vele vertrouwde gezichten van vroeger terug te zien.

Wat is je motivatie geweest om atletiektrainer te worden?
Toen ik zag dat AC Lebbeke nieuwe jeugdtrainers zocht, voelde ik mij meteen aangesproken! Eens de atletiekmicrobe in je lichaam zit krijg je die er volgens mij nooit meer uit!

Zelf heb ik geen grote ambities meer om prestaties neer te zetten. Maar de passie voor deze sport over te brengen, daar werk ik enorm graag aan mee! Atletiek blijft toch nog steeds de koningin der sporten. Hoe meer kinderen we hiervoor warm krijgen, hoe beter!

Wat doe je naast je engagement als atletiektrainer?
Eigenlijk probeer ik vooral om mijn work-life balance op orde te houden, met toch wel nadruk op life. De jongste zoon voetbalt graag, dus daar kruipen ook al enige uurtjes tijd in. Zowel Lien als Leon volgen zwemles. Mijn man en ik maken ook nog graag tijd voor elkaar en onze vrienden.

Ik hoop mijn kinderen dezelfde kansen te kunnen geven in het leven zoals ik die heb gekregen van mijn mama. Ik besef nu maar al te goed dat dat niet altijd even evident is!

Wie is volgens jou een voorbeeld voor onze jeugd?
Hier durf ik niet zo goed een naam op plakken… Als ik binnen de club kijk, zie ik alleen maar gemotiveerde trainers en atleten. Sowieso zijn al onze Belgische toppers een voorbeeld voor iedereen!

Heb je een laatste gouden tip voor onze jongste atleetjes?
‘Ik kan dit niet’ bestaat niet!

Ook al lukt iets niet direct zoals je zou willen, zeg dan: ik ga mijn best doen, ik ga het proberen! Geniet van elke training! Wat je met de glimlach doet, doe je altijd beter!

Onze club is nog steeds op zoek naar gemotiveerde begeleiders voor onze jongste atleten. Voor meer informatie klik je hier. Voor een overzicht van alle trainers en trainingen kan je steeds terecht op www.lebb.be/trainingen.
Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen