LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Zes vragen voor onze nieuwe jeugdtrainer Stephane Ateca

Lebbeke
01
mei 2019

Sedert januari zijn twee nieuwe jeugdtrainers aan de slag bij onze club: Katrien De Ridder en Stefan Ateca. Aan de hand van zes gerichte vragen leren we ze graag wat beter kennen. Vandaag stellen we Stephane voor.

Hoe zou je jezelf voorstellen?
Ik ben Stephane Ateca, 38 jaar en wonende in Lebbeke. Ik ben gelukkig getrouwd met Jessy en papa van Elena (10 jaar) en Noah (8 jaar). Zoals mijn familienaam het misschien doet vermoeden, heb ik Spaanse roots. Spanje is dan ook mijn tweede thuis. Ik ben werkzaam bij Husqvarna als demonstrateur van tuinmachines bij professionele eindgebruikers en ben het dan ook gewoon om opleidingen te geven.

Stilzitten kan ik echt niet! Naast mijn drukke job ben ik regelmatig de tuin aan het onderhouden, met mijn moto’s bezig of spreken we af met familie en vrienden. Ik ben zeer positief ingesteld en sta altijd klaar om iemand te helpen!

Hoe ben je bij AC Lebbeke terecht gekomen?
De kinderen waren op zoek naar een extra sport die combineerbaar was met hun wekelijkse zwemlessen in Lebbeke. In september hadden we de mogelijkheid om 2 weken bij AC Lebbeke te testen. Sindsdien zijn ze niet meer tegen te houden. Het gaf mij ook onmiddellijk een goed gevoel doordat ik direct een familiale sfeer ondervond zowel bij de atleten, ouders en trainers.

Wat is je motivatie geweest om atletiektrainer te worden?
Mijn kinderen zijn aangesloten sinds september 2018. De oproep van AC Lebbeke om extra jeugdtrainers te vinden is begin december 2018 gekomen. Gedurende deze tijd had ik al snel door dat, gezien de hoeveelheid atleten per trainer, een tekort was aan trainers. Ik voelde mij onmiddellijk aangesproken om mij hiervoor te engageren. Dit zowel om de club te ondersteunen als voor mezelf. Zelf ben ik een gepassioneerd motorrijder die tweemaal per maand op het circuit rijdt. Hiervoor heb je uiteraard ook een goede uithouding nodig. Deze combinatie leek mij perfect!

Wat doe je naast je engagement als atletiektrainer?
Zoals ik al vertelde ben ik demonstrateur bij Husqvarna. Dit houdt in dat ik dagelijks de baan op ben naar professionele klanten die zich voornamelijk bezighouden met het onderhoud van sportvelden. Ik bied hen verschillende oplossingen om de kwaliteit van het gras te verhogen en kosten te besparen. Dan denk ik vooral aan het maaien door middel van robotmaaiers. Ik kom dus dagelijks met verschillende mensen in contact en dat vind ik zeer fijn. Daarnaast maak ik graag tijd voor mijn gezin en gaan we zo vaak mogelijk naar Spanje.

Wie is volgens jou een voorbeeld voor onze jeugd?
Voor mij zijn alle jeugdtrainers een voorbeeld! Ze staan altijd klaar om de jonge atleten te helpen hun prestaties te verbeteren of nieuwe technieken aan te leren. Dit ondervind ik ook bij mijn eigen kinderen. Na elke training of wedstrijd zijn ze steeds heel tevreden en worden ze telkens aangemoedigd.

Heb je een laatste gouden tip voor onze jongste atleetjes?
Geloof in jezelf, ook al heb je een mindere dag! Zoals ik zelf tegen de kinderen altijd zeg: ‘ALLES GEVEN EN BLIJVEN PROBEREN’. Niets komt vanzelf en voor alles is een inspanning nodig.

Onze club is nog steeds op zoek naar gemotiveerde begeleiders voor onze jongste atleten. Voor meer informatie klik je hier. Voor een overzicht van alle trainers en trainingen kan je steeds terecht op www.lebb.be/trainingen.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube