LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Jeugdmeeting Steenbergen (NED)

Steenbergen
08
september 2012

Lebbeke, 8 september 2012: 7.00 uur opstaan, de wekker ne klop gegeven en den douche in. Nadien klaarmaken om te vertrekken (scheren is voor zondag). Ontbijtje eten samen met vrouw en kinderen en om 8.15 uur, vertrek naar de piste.

Bij aankomst aan de piste stonden er al wat atleten met ouders op ons te wachten. De bus was eveneens al van de partij. De bus werd ingeladen met onze tent en sportzakken van onze atleten.
De lijst met deelnemers en supporters werd overlopen en als iedereen aanwezig was, konden we vertrekken.
(enkel Jos ontbrak, die had laten weten dat hij er door omstandigheden niet bij kon zijn)

We waren dus vertrokken voor een ritje van anderhalf uur. Door wegenwerken in Antwerpen werd onze rit nog een 15 tal minuten langer, maar we waren
tijdig in Steenbergen (Nederland).
De omliggende bewoners keken wel verwonderd op, een bus in hun straat was blijkbaar niet de gewoonte of dachten ze dat “den televies” arriveerde, op onzen bus stond namelijk “TROS” Beiaard autocars”.

Om 11.00 uur had de eerste wedstrijd voor onze atleten plaats, na de opwarming en de gebruikelijke groepsfoto, konden onze pupillen en benjamins zich naar hun kampstand begeven.

Start van een gezellige jeugdmeeting

Meisjes °2003-2002-2001 begonnen met kogel. Meisjes °2004-2005 begonnen met balwerpen (hockey voor de Belgen). Jongens °2003-2002-2001 begonnen met verspringen.

De “Kezen” wisten direct waar de klepel hing. Bij het kogelstoten werd Lotte eerste, Loike derde, Marie vierde bij de A – pupillen. Flore werd vijftiende bij de B – pupillen maar moest eveneens met 2 kg stoten, wat het dubbele is van bij ons. Dit zal in de namiddag eveneens zo zijn voor de jongens van °2003.
Bij het balwerpen werden Ella en Nona achtste en tiende bij de mini’s, Madeleine eveneens achtste bij de C -pupillen, maar niet getreurd, hun beste nummers moesten immers nog komen.
De jongens pupillen moesten aan de slag bij het verspringen, en ook hier een Belgisch feestje. Yoran – Ben – Josse – Arne werden 1 – 2 – 3 en 4 in dit nummer bij de B ‘s. Gillis – Rembert – Arne werden 2 – 6 en 13 bij de A pupillen.

Dus na één proef van de meerkamp stonden er 6 Lebbeekse atleten op het podium (super!).

In de voormiddag kwamen onze miniemen en kadetten ook nog aan de slag. In de reeksen van de 80 m liepen Robbe en Mathias de derde en vierde tijd en plaatsten zich hiermee voor de finale in de namiddag .Daar bevestigden ze dan hun plaats, in een nog betere tijd.
Aster liep een tiende tijd op dertien deelnemer, wat zeker niet slecht is voor een werper. In de namiddag veroverde hij dan ook de zilveren medaille, met een persoonlijk record van 34m84 met speerwerpen.
Bij de meisjes kwamen Anne-Sophie, Emma en Jule aan de start van de 60m. Anne-Sophie liep een vijfde tijd goed voor de finale en daarin deed ze één honderdste trager dan in de reeksen, maar bleef wel vijfde in totaal.
Sara, Vicky, Eva en Joni liepen eveneens een 80 m, ongebruikelijk voor de Belgische kadetten, maar werden tweede – derde – tiende en elfde in de reeksen. Sara bleef in de finale tweede, Vicky moest na een mindere start haar derde plaats van de reeksen inruilen voor een vijfde stek.

Hordens met voor -en nadelen

Nog in de voormiddag kwamen de hordenummers aan de beurt.
Twee atleten van onze Belgische delegatie waagden hun kansen op de 60mH en 80mH.
De meisjes ietswat benadeeld omdat de horden verder uit elkaar staan dan in België (8m ipv 7m), de jongens daarentegen ietswat bevoordeeld omdat zij over 76 cm moeten springen in Nederland wat 8 cm minderhoog is dan in België. Jule kwam als eerste aan de beurt, de afstand tussen de horden was inderdaad wat onrustwekkend en hierdoor was haar normale 3-pas ritme verstoord. Ze liep heel de wedstrijd op een 4-pas ritme, wat niet aan iedereen gegeven is. Men moet dan zowel links als rechts over de horde springen. Een zesde plaats in 12.89. Mathias was zeer gemotiveerd voor zijn race , de lagere horden waren dan ook in zijn voordeel. Hij werd derde (brons) in een tijd van 15.55 (meer dan 2 seconden van zijn PR .

Ondertussen was de middag al voorbij en werden de eerste boterhammen, koeken, sandwiches, pistolets, … verorberd, samen met de nodige dranken om weer op maximale kracht verder te kunnen in de namiddag. Drinken was de boodschap, want met een temperatuur van rond 28° moesten de kelen van atleet en supporter vochtig gehouden worden. De kantine van de voetbal naast de piste, was dan ook een graag geziene plaats voor ons allen.

Eens de middagpauze achter de rug was het weer tijd om onze pupillen aan het werk te zetten. Deze hadden op hun beurt hun sprintnummer voor de boeg.
Alle reeksen waar er een Lebbeeks truitje verscheen, was een schrik voor de Nederlanders.
Ella snelste tijd van de mini’s, Nona tweede tijd van de mini’s, Madeleine tweede tijd van de C – pupillen.
Flore werd derde in haar reeks in een tijd van 8″45. Arne snelste tijd van de C – pupillen, Yoran tweede tijd, Ben vierde tijd en Josse vijfde tijd op 11 deelnemers.
Luca was de snelste bij de A – pupillen, Loike tweede, Lotte liep een lichte blessure op maar kon de race toch verderzetten en Marie liep een PR op de 60 meter.
Bij de jongens A pupillen was het al niet anders. Arne was snelste in een tijd van 8″98 op zijn 60m , 3 tienden boven zijn record en toch kwam er een hollander (vader van de tweede snelste) mij vertellen , ik citeer “nauw die kleine is verdomd snel hoor”, pas na ik vertelde dat hij nog 3 tienden sneller is druipte hij moedeloos af, nen tegevaller noemen ze dat hier. Gillis werd trouwens derde op de 60m en Rembert tiende in een goeie 10″11.

De miniemen en kadetten hadden ook nog wat in petto. Vicky en Mathias gingen hoogspringen, Sara, Joni, Eva, Maithé en ook Vicky gingen speerwerpen. Vicky won het hoogspringen met 1m55, grappig zicht hoor Vicky tussen de jongens aan haar wedstrijd bezig.
In Nederland zijn de wedstrijden per categorie gemengd, ze hebben wel een gescheiden uitslag. Mathias sprong zichzelf naar een gedeelde zesde plaats met een evenaring van zijn record 1m25.

Afsluiters

Het laatste nummer van de meerkamp van onze pupillen werd aangevangen. Ella sprong naar de eerste plaats met een sprong van 2m92 een PR bovenop. Nona sprong naar een tweede plaats 2m64 en Madeleine sprong eveneens een PR met 2m37. Flore sprong ook een PR met 2m32. Men zou beginnen denken dat daar heilige grond ligt , met al die PR ‘s. Luca werd tweede in het verspringen met 3m68 en Loike derde met 3m55. Lotte sprong ook een PR met 2m91 en Marie eveneens met 2m55.

De pupillen jongens hadden enkel nog kogelstoten voor de boeg. En wederom werd het een Lebbeeks feestje , Ben won met een worp van 5m24, Yoran werd tweede, Josse werd vijfde en Arne zevende.
Voor de A pupillen werd dit de moeilijkste opgave van de dag. Gillis, Arne en Rembert ( krachtpatsers in hun soort ) deden hun uiterste best om de kogel zo ver mogelijk in het veld te stoten.
Rembert ging zelfs 30 m verderop een kijkje nemen of de kogel daar zou kunnen terechtkomen, of zou dit interesse geweest zijn in het kogelslingeren, want deze wedstrijd was ondertussen ook van start gegaan. 4m85 , 5m32 en 5m60 was uiteindelijk hun afstand waar ze zich 100% voor gegeven hadden.

Enkel de lange afstand nummers moesten nog gelopen worden, en dan zou de wedstrijd afgelopen zijn. En Lebbeke zou Lebbeke niet zijn moesten wij daar ook geen atleten voor hebben. En wat voor atleten. Die Nederlanders werden gewoon weggelopen, Nona won de 600m voor Ella in een fantastische eindspurt met maar liefst 20 seconden voorsprong op nummer drie. De zusjes, althans voor de Hollanders, werden na deze knalprestatie dan ook nog eens eerste en vierde op de eindstand van de meerkamp, maar dan in andere volgerde. Bij de jongens pupillen B kwamen er drie Lebbekenaren aan de start op de 1000m. Josse won, voor Ben en Yoran werd vierde.
Er stond ook een 600m op het programma voor de miniemen en kadetten, enkel Robbe, Maithé, Anne-Sophie en Emma vonden dit voor hen een geschikt nummer. Emma werd derde, Anne-Sophie vierde. Robbe en Maithé werden beiden tweede met een knappe eindsprint op het einde.

6 meerkampmedailles

De wedstrijd zat er op, restte er enkel nog de podia van de meerkamp. Iedereen van ons vroeg zich dan ook al heel de dag af waarom er een podium op de piste stond. De medaillewinnaars moesten immers na elke wedstrijd hun medaille gaan afhalen op het secretariaat, zonder op het podium te staan. Maar uiteindelijk werd het dan toch gebruikt. Ella, Yoran en Loike hadden goud, Ben zilver, Arne en Luca brons, Gillis, Josse en Nona vielen net van het podium met een vierde plaats in het eindklassement.

Na het eremetaal in ontvangst genomen te hebben moesten we enkel nog afscheid nemen van de mannen en vrouwen achter den toog van de kantine, eens dit gebeurd was keerden we allen terug naar de bus, die ondertussen naar de uitgang van de piste gekomen was.

Moe maar voldaan keerden we terug naar Lebbeke, de nodige gezangen en vreugdekreten, zoals het bij een echte topclub hoort, werden dan ook op de bus ingezet en de chauffeur zal deze rit nog wel even in zijn geheugen hebben, het werd een Battle tussen de ex chiro meisjes en het jong geweld, wie gewonnen heeft,laat ik aan de jury over.

Dit was een onderneming die voor herhaling vatbaar is en wie weet staat het volgend seizoen weer op het programma, maar dan met nen Barbecue achteraf (de Guy weet hier meer over).

Foto’ s bekijk je hier:Groeten,
Koen Heyvaert.

Geschreven door Koen Heyvaert | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube