LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Topprestaties voor AC Lebbeke in de “Nacht van Vlaanderen”

Torhout
22
juni 2019

Vrijdagavond vierde de “Nacht van Vlaanderen” zijn veertigjarig jubileum in Torhout. Zonder twijfel een van de oudste en langstlopende evenementen in zijn soort. Ook voor AC Lebbeke viel er wat te vieren.

Deze wedstrijd verleidde ook dit jaar weer meer dan 6000 atleten. Het evenement heeft zeker een aantal troeven. Zo is er een ruim aanbod aan wedstrijden. Het gaat van een 5 km start2run, 10 km, halve marathon tot een marathon. Een 10 km “bedrijvencup” vervolledigt de lijst. In dit onderdeel kunnen minstens 10 werknemers van een bedrijf in groep inschrijven. Ideaal als teambuilding.

Sfeer en ambiance

Maar ook de parcours zijn mooi uitgetekend. Ze passeren allemaal over de markt van Torhout waar supporters en muziek voor de nodige sfeer en ambiance zorgen. De publieksopkomst was overigens dit jaar massaal en maakte er een heus feestje van. Nadien gaat de tocht naar de landelijker delen rond de West-Vlaamse Stad. Voeg daarbij nog de perfecte weeromstandigheden op vrijdagavond en je hebt meteen alles om er een top jubileumeditie van te maken.
Ook voor AC Lebbeke kon de nacht niet stuk. Alle atleten genoten duidelijk van de prestaties en de sfeer in Torhout.

Goud voor Willem in de marathon

Willem besliste pas in de namiddag om af te reizen naar Torhout. Dat belette hem niet om met de titel in de marathon naar huis terug te keren. Met een tijd van 2:21:12 hield hij zijn achtervolger op bijna 5 minuten achterstand. Een bijzonder mooie prestatie.

Nieuw clubrecord voor Stan

Vorige week kondigde Stan al aan dat hij een aanval zou doen op het twee jaar oude record in de 10km op de weg. Dat stond op naam van Adriaan van Buggenhout met een tijd van 33:15. Makkelijk had hij niet. In de lichte hellingen rond het bos kon hij een kloof slagen met de concurrentie maar de rest van de race waren eenzaam. Niet ideaal om goed in het ritme te blijven. Toch verwees Stan het vorig record naar de prullenmand. Hij stond aan de meet in 32:47. Goed voor een vierde plaats in het algemeen klassement.

Onder de 4 uur voor Silke

Silke vertrok met het idee om onder de 4 uur te duiken. Ze stond met veel ambitie en goesting aan de startlijn maar toch ook wat onzeker. Nathalie De Ridder was pacer van dienst maar diende na 28 km af te haken met buikkrampen. Gelukkig was broer Dieter in de omgeving om over te nemen. Silke liep een perfecte race. Ze bleef goed in het tempo en kwam de man met de hamer niet tegen.
En ze maakte haar ambitie waar met een tijd van 3:56:35. Meteen ook een verbetering van haar PR met 9 minuten

Nieuw PR en top-10 voor Adriaan

Adriaan zag dan wel zijn clubrecord op de 10 km in rook opgaan maar hij kon zich verheugen in een nieuw PR op de halve marathon. Hij liep de eerste 5 km samen met Willem maar net als Stan moest hij een groot stuk van de race alleen afmalen. Enkel op het einde kwam hij terug in een groepje terecht. Hij klokte af in 1:11:10. Goed voor een verbetering van zijn PR met 30” en een zesde plaats. En net niet beneden de 1:10. Toch een sterke prestatie.

Ook Tim stond nog aan de start op de 10 km. Hij finishte 14 in een mooie tijd van 35:16.

Resultaat 10 km (1 318 deelnemers)

4 Stan De Vleminck 32:47
14 Tim De Ridder 35:16

Resultaat halve marathon (953 deelnemers)

6 Adriaan Van Buggenhout 1:11:10

Resultaat marathon (279 deelnemers)

1 Willem Van Schuerbeeck 2:21:14
161 Silke De Ridder 3:55:52

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube