LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

BK CAD/SCHOL Indoor: Kilani en Myrthe naar 800m-goud en zilver

Gent
19
februari 2022

Twee dagen lang werden in de Gentse Topsporthal de beste cadetten en scholieren van het land ontvangen. Daarnaast konden ook enkele junioren en senioren aan de slag tijdens een "selectiemeeting voor elite" die op zaterdag werd georganiseerd.

Junior Meindert Caudron en seniore Luca Heyvaert waren twee van die atleten die een selectie konden afdwingen in de 60 meter. Meindert klokte met 7.20 zeven honderdsten boven zijn bestwaarde af. Luca etaleerde haar vorm door met 7.87 beter te doen dan 7.91 eerder.

Verder stonden op deze eerste dag de 800 meters geprogrammeerd. Zowel bij de cadetten jongens als meisjes kwamen atleten in actie. Bij de meisjes verschenen Myrthe Baeten en Dieuwke Van Campenhout aan de startlijn. Dieuwke lukte met 2:41,63 de 16e prestatie. Myrthe Baeten liep achter Emma De Paepe (GENK) knap naar het zilver. Daarbij klokte ze een snelle 2:19,23. Niemand in onze club ging ooit sneller. De vorige bestwaarde stond al sinds 2002 op de tabellen. Anke Christiaens liep bijna dag op dag 20 jaar geleden vier rondjes in 2.19.77.

Ook Kilani Njema liep een nieuw clubrecord. Met 2:04,58 deed hij bijna een seconde van zijn eigen record af (2.05.45). Belangrijker is dat hij hiermee naar de titel snelde. In een spannende wedstrijd klopte hij Mats Vervoort (LYRA).

Voor beelden van de wedstrijden klik je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube