LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Acerta Brussels Ekiden

Brussel
15
oktober 2011

Drie Lebbeekse ploegen namen deel aan de heuvelachtige Brusselse Ekiden.

Bij de Acerta Ekiden is het doel simpel: Vervolledig met een team van 6 personen 1 volledige marathon. Makkelijker gezegd dan gedaan, zo bleek.

Voor AC Lebbeke verschenen er maar liefst 3 complete teams aan de start. Ze zouden het opnemen tegen 943 andere ploegen, zowel samengesteld uit atleten aangesloten bij een officiële atletiekclub als gelegenheidsteams. 

Voor de herenploeg verscheen Robbe Neyns aan de start, bij de gemixte ploeg was dat Niels Muysewinkel en in het vrouwenteam nam Sofie De Proft de eerste 5 km voor haar rekening.

Robbe liep vlot mee met de top 20 en kon bij de eerste teams de tasuki doorgeven aan zijn vader, Bart Neyns, die de 10 km voor zijn rekening nam.
Ook in het vrouwenteam bleef het lint in de familie: Sofie wisselde af met haar tweelingzus Karolien. Natalie De Ridder legde bij haar debuut als Lebbeekse atlete de eerste 10 km af voor het gemengde team.

Na Bart was het de beurt aan Niels Mertens om zich te bewijzen op zijn 5 km. Karolien loste af met Lynn Vereeken en Evelien Caudron kreeg het lintje aangereikt van Natalie.

De volgende tien kilometer werd gelopen door Pieter Clerens bij de mannen, Sara van Biesen bij de vrouwen en Jolien de Haes in het gemengde team. Ondanks een lastig parcours deden ze het alledrie voortreffelijk

Na een afmattende 10 km kon Pieter het stadion bereiken waar Glen Braem klaarstond voor zijn 5 km. Als jongste van de Lebbeekse deelnemers zou Jonas van Biesen bewijzen dat hij zeker en vast zijn mannetje kon staan tussen al dat oudere geweld. Kaat Paternoster liep als voorlaatste bij de vrouwen.

De slotlopers en looptsters stonden voor een netelig karwei. In de extra lus voor de 7 km lag er namelijk een extra helling klaar voor hen. Joachim Pelickaen liep deze afstand vlot voor de mannenploeg en kon finishen in een algemene tijd van 2 uur en 36 minuten, goed voor een 35e plaats op 946 deelnemende ploegen. Ook Astrid Verhoeven liet merken dat ze het parcours goed kon verteren en liep een sterke 7 km. Zij overschreed de finishlijn 3 uur en 6 minuten na het startschot en als 112e ploeg. Kris Van Gucht kon de aflossingsmarathon afsluiten voor het gemengde team in 3 u 28 minuten.Het gemengde team eindigde net in de top 300 met een 295e plaats.

Thomas Caudron zorgde voor een zeer mooie prestatie bij zijn trainingsgroep Team For Future. Zij wonnen de Ekiden in hun categorie als gemengde ploeg en schreven daarmee de Belgische titel op hun naam.De individuele uitslagen verschijnen morgen online, uitslagen zijn te vinden op de officiële site van de Ekiden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube