LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Afscheid van oud trainer Roger Dieltiens

Wilrijk
16
februari 2014

Met droefheid melden we het overlijden van oud trainer Roger Dieltiens. Roger zette zich jarenlang in voor onze club als werptrainer en haalde 100'en medailles op provinciale, Vlaamse en Belgische kampioenschappen.

Met verbijstering hebben wij het overlijden vernomen van Roger Dieltiens en dit op amper vierenzestigjarige leeftijd. Niet alleen verbijstering maar ook ongeloof maakte zich van ons meester want Roger, een boom van een vent, was eigenlijk voorbestemd om de tand des tijds ruimschoots te doorstaan. Wanneer consternatie en ongeloof stilaan wegebben, blijven wij zitten met het onbehaaglijke gevoel van verslagenheid. Want dat zijn wij inderdaad met zijn allen. Roger was immers een fantastisch mens maar vooral een uitmuntend trainer. Woorden schieten te kort om zijn competentie als trainer te beklemtonen, maar daarnaast was hij ook een toonbeeld van stiptheid, discipline en tucht. Getuige hiervan de toepasselijke teksten die wij van oud-atleten mochten ontvangen, toch mensen die dicht bij Roger stonden.

Roger was méér dan een decennia trainer bij AC Lebbeke. Tijdens deze periode mocht de club zich verheugen in ontelbare titels en medailles die zijn poulains behaalden op de diverse kampioenschappen. Roger verstond de kunst om zijn atleten tot het uiterste te motiveren, hun techniek bij te schaven en hen de nodige discipline aan te leren. Streng maar rechtvaardig was uw motto. Niet zo evident in deze moderne tijden waarin de jeugd vaak het etiket opgekleefd krijgt van onverschilligheid.

Toen Roger zich als trainer van AC Lebbeke kwam voorstellen was ik nog niet zolang voorzitter van de club maar wist ik meteen wat voor gedreven persoon er voor mij stond. Met een dergelijke visie, doorzettingsvermogen en moderne trainingstechnieken, ondersteund door een jarenlange persoonlijke ervaring, moesten en zouden wij in de werpdisciplines indruk maken. En Roger deed het, tot eer en glorie van de club maar vooral ook voor de atleet in kwestie. Namen noemen is hier niet relevant omdat Roger zich zowel bekommerde om de minder begaafde atleten als om de talenten die bij AC Lebbeke toch wel aanwezig waren en die met Roger als mentor dicht aanleunden bij de nationale en zelfs internationale top.

Beste Roger, atletiekclub Lebbeke wil u postuum bedanken voor de vele schitterende jaren en de vele schitterende momenten die wij door uw toedoen mochten beleven. Niet toevallig wordt uw naam nog dikwijls vernoemd op de club wanneer het huidige hiaat in de kogel- en discustraining ter sprake komt. Iets waarover wij ons de voorbij jaren niet druk hoefden te maken en dat was uitsluitend uw verdienste. Roger, het ga je goed. AC Lebbeke zal u nooit vergeten en u zal steeds een prominente plaats innemen in het wit-blauwe hart.

Onze gedachten en innige deelneming gaan ook uit naar de familie die wij alle sterkte toewensen in deze donkere dagen.

François Willems – voorzitter

De afscheidsplechtigheid zal plaatsvinden op vrijdag 21 februari 2014 om 10u in de aula van het crematorium Pontes, hoek J. Moretuslei – Legerstraat Wilrijk. Het overlijdensbericht kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube