LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Danny trok naar de “TCS Amsterdam Marathon”

Amsterdam (NED)
20
oktober 2019

Niet alleen in Brugge stonden zondag atleten van de “Lebbeekse AC” voor de marathonstartmeet. Danny Dumarey koos voor een wedstrijd bij onze Noorderburen.

Traditie

Amsterdam heeft een lange traditie met marathons. Reeds in 1916 vond de eerste editie plaats. Die van 1928 was zelfs een onderdeel van de Olympische spelen die toen in Amsterdam plaatsvonden.
Sedert 1975 staat er op geregelde basis een aflevering gepland. De groei van het deelnemersaantal is spectaculair. Stond de teller in 1975 op 300 atleten dan gaat die nu naar liefst 45 000 op alle wedstrijden samen. Niet verwonderlijk natuurlijk want de sfeer in de Nederlandse hoofdstad is bijzonder. Het enthousiasme van de Nederlandse supporters is legendarisch.

Knap

Voor Danny stopte de klok op een heel mooie 3:41:38 meteen goed voor een nieuw persoonlijk record. Hij kreeg daarbij de hulp van zoon Tim die hier en daar voor haaswerk zorgde. Danny keek dan ook erg tevreden terug op de editie 2019 van deze marathon.

Resultaat marathon (13 591 deelnemers)

4 117 Danny Dumarey 3:41:38

Lebbeekse atleten die deelnamen aan dit evenement en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube