Andermaal AC Lebbeke boven tijdens de Bosmarathon te Buggenhout

Buggenhout
29
september 2015

Onder een stralend zonnetje kwamen heel wat Lebbeekse atleten aan de start en dat zorgde voor mooie prestaties. Sofie De Proft en Natalie De Ridder legden beslag op de eerste twee plaatsen bij de vrouwen op de halve marathon, en bij de mannen wist Tim De Ridder de derde podiumplek in de wacht te slepen. Glen Braem won de geaccidenteerde 11 km.

Goud, zilver en brons op halve marathon

Bij de vrouwen haalde Sofie De Proft het op de 21 kilometer van Natalie De Ridder, de beslissing in deze wedstrijd werd geforceerd in een sterk oplopend stuk tussen kilometers 14 en 16km. Het duo pakte met 1:31:43 en 1:32:26 goud en zilver. Zij zetten zo de dichtste concurrentie op bijna vijf minuten.

Tim De Ridder liep met 1:14:28 een nieuwe persoonlijke beste en kon zo bij de heren beslag leggen op de derde plaats. Hij moest cross duatleet Rik Thijs en voormalige Belgisch kampioen 400m Evert Feyaerts voorlaten.
Ben Quintelier klokte een tijd van 1:17:01 en viel hiermee net als Tommy Van Weverberg (5e in 1:17:35) net naast het podium. Jan De Maersschalck kwam binnen na 1:19:55. Robbe Neyns finishte in een tijd van 1:21:47, gevolgd door David Jacops (01:23:42), Dannie Van Campenhout (1:26:23), Ruben Van den Berghe (01:27:04), André Schepers (1:29:26), Kris Van Gucht (1:32:50), Albert Van Nuffel (1:41:32), Jan Buys (1:43:43), Philip Vermeiren (1:45:47) en Pieter Ringoot (01:47:00). Johan Vermeiren liep lange tijd met de besten mee, maar moest na 11 km opgeven.

Estafettemarathon en 11 kilometer

Twee teams vertegenwoordigden onze club ook in de estafettemarathon. Het eerste team kwam halfweg als derde door maar moest nog enkele plaatsen inleveren om uiteindelijk als zesde te finishen in een tijd nét onder de 3 uur: 2:59:00.
Het werpteam van AC Lebbeke klokte met 3:41:06 de achttiende tijd.

Tijdens de Bosmarathon was er ook een wedstrijd van 11 kilometer die gewonnen werd door Glen Braem. Door het ontbreken van een seingever in het begin van de wedstrijd liepen een aantal atleten mis en werd het podium geannuleerd.
De organisatie betreurt het gebeurde en wenst zijn excuses aan te bieden aan de deelnemers van deze wedstrijd.

Nam je ook deel aan deze jogging en werd je niet vermeld? Laat dan gerust iets weten via webteam@lebb.be en we passen het onmiddellijk aan!