LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Astrid 9e over 5000m, Vicky 8e in het hoogspringen

Brussel
22
juli 2013

Slechts drie atleten gingen van start op deze tweede dag van het Belgisch kampioenschap AC. Astrid mocht aantreden in de rechtstreekse finale 5000m, Jonas begin in het speerwerpen en Vicky mocht hoogspringen.

Astrid liep op de Heizelvlakte haar eerste 5000m. Op 11 juli liet ze al 9.54.59 noteren tijdens een 3000m in Ninove. Nu mocht ze het opnemen tegen de nationale top. Astrid deed het bij haar debuut op deze afstand voortreffelijk. Ze veroverde de 9e plaats door te finishten in 18.33.53.

De titel ging naar Veerle Van Linden (DCLA) die de afstand in 17.12.17 voltooide. Ellen Van Leeuwen (RCG) pakte het zilver en Sylvie Mulle (ACW) kaapte de bronzen medaille weg.

Hoog en speer

Vicky Vanden Nest en Jonas Bogaerts gingen van start in het hoogspringen en speerwerpen. Beiden konden ze hun PR’ s niet benaderen. Vicky wipte over 1m55, amper 1 centimeter onder haar seizoensbeste en even hoog als tijdens de Beker van Vlaanderen en het Vlaams kampioenschap. De overwinning in het hoogspringen ging met 1m85 naar Hanne Van Hessche (ASVO) voor de 1m71 van Sarah De Vogelaer (VITA) en Alice Mercenier (HERV). Vicky werd achtste.

Jonas kon zijn SB niet benaderen. Hij heeft al enige tijd problemen met zijn rug en is duidelijk nog steeds op zoek naar zijn beste worp. In Brussel raakte Jonas 52m80 ver, waarmee hij 12e eindigde. Dit jaar was Jonas al heel vroeg in het seizoen goed voor 59m19. De overwinning ging naar trainingsgenoot Thomas Smet (OLSE) die zijn speer 73m55 ver wierp. Timothy Herman (ACME, 72m97) en Tom Goyvaerts (BRAB, 69m10) mochten mee het podium op.

Bekijk hier de prestaties van afstandslopers tijdens dag 1. De prestaties van onze sprinters kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube