LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Astrid kampioen op de 5000m, Jonas pakt brons met de speer

Moeskroen
14
september 2014

In het Henegauwse Moeskroen stonden de Belgische kampioenschappen voor junioren en beloften geprogrammeerd. Het eendags kampioenschap werd een succes voor onze Lebbekenaren. Astrid veroverde het goud, Jonas keerde met een bronzen plak naar huis.

Om 10u ’s ochtends stond het speerwerpen al op het programma. Jonas Bogaerts moest dus al vroeg uit de veren om zijn speer richting medailles te kunnen werpen. Het speer kende bij de beloften een uiterst sterk deelnemersveld met meerdere atleten die dit jaar reeds boven de 60 meter-grens wierpen. Hans Meeus (DUFF), Gerald Nys (VS), Timothy Branders (DAMP), Jens Hooyberghs (VMOL) en Jonas maakten er een spannende wedstrijd van.
Jonas liet liefst 4 worpen van 60m+ noteren en lukte een verste worp van 63m16. Hij pakte daarmee het brons voor Timothy Branders (62m55) en Jens Hooyberghs (59m14) die vierde en vijfde werden. Hans Meeus (65m01) wierp zijn speer naar een nieuw PR en pakte het goud. Het zilver was voor Gerald Nys met 64m03.

Esther Van Poel was de eerstevolgende Lebbeekse die in actie kwam. Zij deed dat in de namiddag op de 400m. Met 61.79 liet ze de eerste van twee reeksen op haar naam schrijven. Ze haalde het zo in een nieuw PR van Elise Plancke (AVR, 61.94) en Anna Lena Mauel (DAC, 62.65). In reeks 2 ging het wel nog een pak sneller, waardoor Esther in totaal op een 9e plaats eindigde.

Het zomerseizoen van Astrid Verhoeven zat er eigenlijk al op, maar toch besloot de Mollemse atlete zich nog een laatste keer op te laden voor het Belgisch kampioenschap 5000m. Astrid haalde het in een tijd van 17:41.13 en bleef daarmee 20 seconden voor op Charlotte Van Hese (AVLO) en Axana Dheedene (AZW).

Samuel Bagula was de alllerlaatste die in actie kwam. Hij legde zijn 200m af in een tijd van 23.97 en eindigde vierde in zijn reeks. Samuel kreeg een stevige wind in het gezicht geblazen. Liefst -2.2m/s in het nadeel. De overwinning in de reeks ging naar Emmanuel Shutsha Kasongo (RESC) in een tijd van 23.35.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube