LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Astrid geselecteerd voor 3000m steeple op de European Team Championships

Brussel
11
juni 2015

De atletiekliga's gaven in hun selectie voor het European Team Championship in Heraklion (Griekenland) de voorkeur om Astrid Verhoeven in te zetten op de 3000m steeple. De competitie wordt op 20 en 21 juni georganiseerd.

Op het grootste Griekse eiland, Kreta, mag Astrid Verhoeven aantreden op de 3000m steeple. Dat heeft ze te danken aan haar tweede plaats op de ranglijst van dit nummer. Enkel Sofie Gallein (AVR) ging dit jaar al sneller op deze afstand, maar zij vertoeft nog op haar Amerikaanse Universiteit.

Astrid kijkt al uit naar de ETC in Griekenland. “Het is een ervaring rijker, op een heel hoog niveau. Ik hou in mijn achterhoofd dat dit wel een hele speciale is, waar ik in de toekomst het nodige uit zal halen. Ik besef ook dat er plots een nieuwe kans is voor die EK-limiet. Maar daar wil ik me tijdens die wedstrijd niet op focussen. Wat komt dat komt. Op training draait het alleszins goed. Met volle goesting pak ik mijn koffers richting Griekenland .”

De andere afstandsnummers worden gelopen door Renée Eykens (800m, KAPE) , Sofie Van Accom (1500m, ACHL), Louise Carton (3000m, ACME) en Hanne Vandenbussche (5000m, MACW).

Volg het op de voet

Het Belgische team neemt het in Heraklion op tegen onder andere Tsjechië, Estland, thuisland Griekenland, Ierland, Litouwen, Letland, Nederland, Portugal, Roemenië, Zwitserland en Turkije. België doet mee in de Europese “First League”. De top 3 promoveert naar de “Super League”, de hoogste klasse, de drie laatste landen zakken naar de “Second League”.

Bekijk de volledige samenstelling van het Belgische team hier.

Astrid zal zaterdag 20 juni aantreden omstreeks 18u45 in het Pankrition Stadium.

Meer informatie over het Europese evenement kan je op de website van de EAA terugvinden.

Eerste Europabeker is 'n feit! 🇧🇪 #Heraklion2015 #steeplechase

A photo posted by Astrid Verhoeven (@astridverhoeven) on

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube