Astrid loopt naar 2e CC overwinning in Hannuit

Hannuit
27
januari 2014

Slechts drie atleten trokken naar het Waalse Hannuit voor de op twee na laatste manche van de CrossCup. Maithé, Astrid en Dries deden het echter voortreffelijk op het modderige parcours.

Maithé Rivera Armayones en Dries De Smet trokken met trainer Michiel naar Hannuit. Maithé diende er een afstand van 3000m af te werken. Ze deed dat in een tijd van 13.36, waarmee ze op de 31e plaats uit kwam. De overwinning ging naar Floor Michielsen (ACHL) voor Elise Vanderelst (MOHA) en Charlotte Van de Mieroop (LIER).
Dries moest bij de jongens 4500m overbruggen en deed dat uitstekend. De scholier liep naar de zesde plaats in 14.58. Henok Vermeire (AZW) liep naar de overwinning en klopte daarmee Dorian Boulvin (CABW) en Francois Cornet (HF).

Het derde blauw-witte truitje aan de start was dat van Astrid Verhoeven. Astrid diende net als dries 4500m af te leggen bij de junioren. Ze deed dat met verve en zette iedereen op achterstand. Astrid kwam na 16.30 als eerste over de finish en had daarmee 8 seconden voor op Vanessa Scaunet (OEH) en 11 op de Duitse Vera Coutellier. Astrid doet ook een uitstekende zaak in het CrossCup-klassement, waar ze nu een gedeelde derde plaats bezet.

Alle resultaten kan je hier terugvinden. Een overzicht van het CrossCup-klassement kan je hier bekijken.