LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Astrid: “Pas tegen EK wil ik top zijn”

Lebbeke
25
oktober 2013

In het Laatste Nieuws verscheen afgelopen week een interview van Xavier Rondas met Astrid Verhoeven. Eén van talenten heeft het over het EK, haar trainer en de opbouw deze winter.

Sinds Bart Blommaert langeafstandstrainer werd bij AC Lebbeke is er een en ander veranderd bij de club. Er wordt gerichter getraind en ook het aantal atleten dat voor de lange afstand kiest zit in de lift. Zo komen op de CrossCup Relays van zondag in Gent zelfs twee damesploegen aan de start. Astrid Verhoeven vormt samen met de zusjes Sofie en Karolien De Proft een team. Ze neemt de 3000m voor haar rekening.

“Die lange afstand ligt me sowieso het best. Ik behaalde deze zomer nog de Belgische juniorestitel op de 5000m en mijn opbouw bestond ook hoofdzakelijk uit uithoudingswerk. De echte kwaliteitstrainingen reserveren we voor de stage in Portugal. Daar wil ik me helemaal klaarstomen voor het EK”, vertelt de studente regentaat L.O. Van dat EK heeft ze alvast haar grote doel van deze winter gemaakt.

“Daar wil ik echt top zijn. Maar ook in Roeselare eind november zal ik al goed moeten zijn. Daar worden immers de EK-tickets verdeeld. Ik hoop echt dat ik erbij ben maar de selectiecriteria zijn weer heel vaag. Zelfs indien ik eerste junior word ben ik nog niet zeker. Een jammere zaak. Maar zover zijn we nog niet en ik hoop dat we het goed doen op de Relays. Het blijft moeilijk in te schatten maar we moeten toch wel in staat zijn om binnen de eerste vijftien te eindigen. Mijn conditie is zeker niet slecht. Dat bewees ik vorig weekend op de ekiden in Brussel. Ik liep er de laatste 7km en ben best tevreden van mijn tijd. Al had ik stiekem wel op iets sneller gerekend. Het parcours was echter loodzwaar door de vele hellingen. De rest van de winter werk ik nog de CrossCup-manches af. Enkel in Mol moet ik passen. Dan vertoef ik namelijk nog op stage in Portugal.”

Het artikel bekijk je hier. Het dubbelinterview met Dries dat eerder deze week verscheen kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube