Astrid snelste Belgische tijdens CrossCup Brussel

Brussel
22
december 2013

Dat de Brusselse heizelvlakte rond het Atomium geen vlakte is, hoef je onze crossers niet te zeggen. Op een alweer modderig parcours gaven zij het beste van zichzelf, met resultaat!

Rhune Vanroose zette de toon voor de namiddag. Rhune liep naar het brons bij de benjamins meisjes. Een knappe prestatie, maar enkele tellen later werd het nog veel knapper voor onze jongste Lebbekenaren. Sara Vercauter en Hannelore Heymans finishten als 4e en 5e, waarmee AC Lebbeke meteen de meeste top-10 plaatsen haalde. Nienke Van Campenhout volgde ook nog in de top-20 op plaats 17. Noor De Wilde en Paulien Lecoutere liepen naar plaatsen 29 en 35.
Bij de jongens wist Arthur De Smet net niet in die top-10 te geraken. Hij eindigde op een mooie 14e stek. Lukas Raemdonck besloot de wedstrijd op een 38e plaats, Achilles Vanhaelewijck eindigde 73e.

Ook bij de pupillen werden knappe prestaties neergezet. Fien Biesemans eindigde op een 14e stek, gevolgd door Hanne Van Weverberg en Madeleine Raemdonck op plaatsen 28 en 29. Emma D’Hollander finishte op een 41e plaats. Nona Engelaar eindigde 67e.
Bij de jongens kwam Josse Vannieuwenhuyze als eerste Lebbekenaar over de meet. Hij eindigde op een 15e stek, gevolgd door Tuur Dieleman op plaats 19. Yoran Kerkhofs volgde niet veel verder als 21e. Op de 42e plaats volgde Jan Lecoutere. Flor Robijns finishte 47e, Tristan Blommaert 51e, Michiel Moreels 55e, Aico Van Grembergen 73e.

Britt Roelandt zorgde voor de volgende top-10 plaats. Bij de miniemen meisjes liep ze naar een achtste stek. Loike Vierendeels eindigde 41e, Lotte Heyvaert werd 81e.
Ook Siebe Van Campenhout liep ook al naar een top-20 notering. Hij eindigde 19e bij de miniemen jongens. Wannes Theelen en Rembert Matthys eindigden op plaatsen 42 en 54.

Cadette Lies Quintelier kwam mooi als 27e over de meet. Jente Van Campenhout volgde op plaats 66. Jonas Van Biesen toonde andermaal zijn goede conditie met een 19e stek bij de jongens.

Scholiere Amber Van De Maele finishte als 30e, gevolgd door Maithé Rivera Armayones op plaats 47. Bij de scholieren jongens mocht Dries De Smet het opnemen tegen Fransen, Britten, Nederlanders en Duitsers. Dries stond met een 11e stek zijn mannetje. Hij eindigde als 8e belg. Arne Teck werd in hetzelfde deelnemersveld 42e.

In haar eerste cross op Belgische bodem na het EK liep Astrid Verhoeven meteen naar de 6e plaats. Enkel 5 Britse meisjes waren sterker dan Astrid, waardoor ze als eerste Belgische over de meet kwam.

Brussel is sinds vorig jaar ook het toneel van een “sprintcross”. Dit jaar waren Aiko De Mol, Pieter De Maersschalck en Bart Raemdonck van de partij. Aiko was de snelste sprinter van het trio. Hij eindigde de 1000m als 15e. Bart eindigde als tweede master en haalde een 28e plaats in totaal. Pieter finishte op een 30e stek.

Hilde Scholliers, Ilse De Ridder en Els Duvivier finishten op plaatsen 12, 14 en 15 bij de masters. Bij de mannen was Ben Quintelier andermaal goed voor een ereplaats. Hij eindigde de wedstrijd op plaats 6. Sigurd Suys volgde op plaats 57.

Bij de personen met een handicap werd er 2000m afgelegd. Steven Bracks en Jana Roelandt liepen voor onze club en sloegen een dubbelslag. Steven won de wedstrijd voor Kevin Kennis (OLSE) en Basile Meunier (DAMP). Jana Roelandt haalde het bij de vrouwen.

Alle resultaten kan je hier terugvinden.