LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Astrid Verhoeven naar EK: “Ik kijk uit naar die afspraak”

Lebbeke
03
december 2014

De Vlaams-Brabantse senioren presteerden sterk tijdens de Crosscup in Roeselare, maar wat dan gezegd van de junioren? Zowel Astrid Verhoeven als Simon Debognies pakten de zege en de EK-selectie.

Dat Astrid Verhoeven en Simon Debognies hun wedstrijden bij de junioren domineerde, wekte weinig verwondering. Verhoeven ad welliswaar amper in het veld gelopen, maar deze zomer toonde ze zich duidelijk de beste junior op de piste met scherpe tijden op 1500m, 3000m en 5000m. Daarenboven maakt ze van het EK in het Bulgaarse Samokov een absoluut objectief.
“Ik kijk inderdaad uit naar die afspraak, zeker nadat ik vorig jaar als dertigste finishte. Sindsdien heb ik een flinke vooruitgang geboekt en volg ik een aangepaste voorbereiding.” zei de atlete uit Asse. “Deze week trek ik nog een laatste keer naar Leuven. In het Bakala-centrum kan ik trainen op een loopband, die het EK-parcours simuleert. Bovendien werk ik de hele sessie af in vergelijkbare omstandigheden als in de Bulgaarse bergen, waar we op 1350m hoogte zullen lopen. Op die manier hoop ik de aanpassingsproblemen tot een minimum te beperken.”

In Roeselare werd de Halse Vanessa Scaunet knap tweede en dat leverde haar een deliberatie voor eht EK op. “Ik miste nochtans zowat de hele zomer op de piste wegens een bacteriele infectie en moest zelfs in september nog inhouden op training. Maar het ging steeds beter en in Mol presteerde ik aardig. Dan volgde een vierde plaats in Tilburg en nu moest ik het enkel afleggen tegen Astrid Verhoeven.”

Haar clubgenoot Simon Debognies had zelfs gewonnen in Tilburg en startte dus als torenhoog favoriet bij de jongense. Hij maakte die rol helemaal waar en haalde het met ruime voorsprong.”
“Mijn trainer Tim Moriau had me opgedragen in de beginfase rustig te blijven en pas later toe te slaan. De concurrentie moest eraf bij mijn eerste versnelling. Inclusief Dieter Kersten, die door Karel Lismont getraind wordt. Ik ben vooral blij met de selectie omdat ik er vorig jaar net naast gevallen was. Indien ik mijn conditie kan doortrekken, mik ik op een plaats bij de beste vijftien.” blikte Debognies vooruit naar Samokov.

Uit Het Nieuwsblad van dinsdag 2 december 2014.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube