Hannuit
22
januari 2012

Astrid verstevigt haar leidersplaats tijdens CrossCup in Hannuit.

De vijfde manche van de Lotto CrossCup vond in Hannuit plaats. Twee Lebbeekse atleten zakten af naar Wallonië om er deel te nemen aan de “Grand Prix de la Province de Liège”. Astrid mocht er haar rode leiderstrui verdedigen.

Dries De Smet eindigde 7e bij de cadetten jongens. Dorian Boulvin (CABW) won de wedstrijd voor Romain Angonese (DAMP). Dries werd eerste van zijn geboortejaar (’98) en kwam ook als eerste Vlaming over de finishlijn.

Astrid Verhoeven won de wedstrijd bij de scholieren meisjes. Zij gaf Marine Lecart (USBW) en Vanessa Scaunet (OEH) het nakijken. Astrid voegt zo 25 punten toe aan het klassement dat ze reeds aanvoerde. Astrid heeft nu 105 punten. Dat zijn er liefst 63 meer dan eerste achtervolger Vanessa Scaunet en 68 meer dan Marine Lecart. Met nog drie CrossCups voor de boeg lijkt de overwinning op zak voor Astrid.

De volgende CC staat in Hulshout op het programma, gevolgd door de CrossCup van Dour. De crossreeks wordt afgesloten op het Belgisch kampioenschap in Oostende.

Alle uitslagen kan je hier terugvinden. Klik hier voor meer foto’ s.