LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Constante prestaties in het Waasland

Sint-Niklaas
03
augustus 2017

Tijdens de "Athletics Classic" meeting van AC Waasland, een "B-meeting" ingericht in Sint-Niklaas, stonden zes Lebbekenaren aan de start van diverse nummers. Met het oog op de nog te komen estafettekampioenschappen en jongerenkampioenschappen is het tijd om in augustus de benen een laatste keer aan te scherpen.

Vicky Vanden Nest en Lise Verbruggen mochten het in de tweede reeks bij senioren dames op de 100 meter tegen elkaar opnemen. Het was eerstgenoemde die het haalde in een tijd van 13.97. Niet veel later kwam Lise met 14.02 over de meet. Beide dames kregen een verwaarloosbare tegenwind van -0.2 m/s te verwerken. Vicky zou even later ook naar de verspringstand trekken. Hier lukte ze een verste sprong van 5m12.

Enkele afstandslopers schreven zich in voor de minder vaak georganiseerde 1000 meter. Cadet Siebe Van Campenhout lukte de afstand in een tijd van 2’44.44. Voor het clubrecord van Levi De Feyter moest hij nog elf seconden harder lopen. Tim Dumarey liep bij de senioren richting 2’52.33.

In het speerwerpen lukte Jonas Bogaerts een worp van 60m70. Hij houdt zijn constante reeks van 60-meter worpen aan. Jonas schreef zich ook in voor het kogelstoten waar hij een verste worp van 10m56 lukte.
Juniore Maaike Potums dubbelde net als Jonas in het speerwerpen en kogelstoten. Eerst lukte Maaike 10m79 in het kogelstoten, vervolgens ging haar speer 38m75 ver. Ook Maaike blijft zo erg constant presteren.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube