LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Vier clubrecords op de meeting te Deinze

Deinze
04
september 2021

Negen LEBB-atleten kwamen in actie tijdens de Athletics Classic meeting te Deinze.

Mooie prestaties kwamen van Luca Heyvaert die haar eigen clubrecord verbeterde op de 200m tot 25″21 en dit met lichte tegenwind. Ook Thomas Van Ingelgem was goed voor twee clubrecords bij de M35. Op de 100m verpulverde hij zijn record tot 11″22 en op de 200m een lichte verbetering tot 22″75.

Myrthe Baeten kwam zeer kort bij haar PR op de 800m en werd knap derde tussen de seniores op de 800m in een tijd van 2:22″26.

Het noodlot sloeg toe rond 20u30 juist voor de start van de 3.000m vrouwen. Door een grote stroompanne kwam Deinze zonder elektriciteit te zitten en werd het pikdonker in het stadion. 45 minuten later sloegen de lichten weer aan en konden de vrouwen van start gaan maar zonder elektronische tijdsopname. Alle juryleden werden verzameld om deze wedstrijd op te nemen met de chronometer zodat deze handtijden konden gehomologeerd worden. Door de goede weersomstandigheden waren alle vrouwen gebleven en konden ze na een tweede korte opwarming van start gaan.

Margot Verhavert liep een dijk van een wedstrijd en bleef steeds mee in de kopgroep lopen. Ze opende haar eerste km in 3:21″, de tweede in 3:19″ en eindigde zeer sterk in 3:15″ waarmee ze knap 5de werd in 9:55″0 HT. Als eerstejaars scholiere verbetert ze haar PR met 22″ alsook het 19 jaar oude clubrecord van Annick Joos (vroeger ook getraind door Frankie De Feyter en nog steeds Belgisch recordhoudster op de 3.000m indoor bij de SCHOL meisjes). Met deze chrono komt Margot op een knappe 3de plaats op de Belgische ranglijst achter Charlotte Penneman (ACW die reeds actief was op het EK juniores) en Fien Peusens (ATLA die afgelopen vrijdag nog de 1.000m won op de Memorial Van Damme voor onze talentvolle LEBB atleten, nl: Elena & Jana Kluskens). Dit biedt perspectieven voor volgende week (BK CAD & SCHOL te Lier).

In dezelfde wedstrijd werd Hanne WILLEMS achtste en verbeterde ook haar PR tot 10:21″4 waarmee zij bij de juniores op een derde plaats komt op de Belgische ranglijst.

Voor LEBB was dit een vruchtbare avond.

Geschreven door Frankie De Feyter | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube