LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Atleet van de maand Februari

Lebbeke
03
januari 2008

Stijn Lintermans werd verkozen tot atleet van de maand februari.

Traditiegetrouw is het PK veldlopen een wedstrijd waar alle crossers hopen te kunnen pieken. Liefst 3 Lebbeekse atleten slaagden erin de provinciale titel in de wacht te slepen: Astrid Verhoeven (min 95), Braam Goessens (sch) en Lucie Fieremans (W+50). Maar de meest gewaardeerde prestatie kwam ongetwijfeld van Stijn Lintermans, die bij de seniores een knappe 2e plaats in de wacht sleepte en hierdoor ook de erkenning van “atleet van de maand” kreeg.

Na een geslaagde comeback met 3 podium-plaatsen te Zottegem (2e), Hamme (2e) en een schitterende 2e plaats op zijn eerste internationale wedstrijd in de cross te Caen, was Stijn Lintermans helemaal klaar voor het PK veldlopen en trok vol vertrouwen naar Ninove. De Ethiopiër Aman Gemeda van KAAG, die inmiddels de naturalisatie tot Belg heeft aangevraagd, was de enige die Stijn van de overwinning kon houden. Francis Vansteenbrugge, ploegmakker van Gemeda werd mooi 3e. Dus 4x zilver voor Stijn: het lijkt wel of die 2e plaats een betoverend effect heeft op hem, maar we gunnen hem vast ook wel eens de overwinning!

Hopelijk kan Stijn de goede form aanhouden tot het BK te Oostende. Daar hoopt hij zelf nog een laatste keer dit seizoen de ziel uit zijn lijf te lopen en een plaats binnen de top 20 te bemachtigen. Het zal in elk geval een mooie strijd worden met ploegmakker Joachim Pelicaen, die ook sterk bezig is deze winter. In onze eigen cross te Lebbeke bezorgden Stijn en Joachim ons al een spannend duel. Dat de beste de broederstrijd mag winnen in Oostende!

Trainer: Koen Verhulst

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube