LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Atleet van de maand Juli

Lebbeke
20
augustus 2011

Marijke Vanbuggenhout wordt verkozen tot Atleet van de maand Juli.

Om de Atleet van de Maand te kiezen uit mijn trainingsgroep heb ik er voor gekozen om de atlete welke momenteel reeds het langste bij mij traint eens in de bloemetjes te zetten, en dat is dan uiteraard Marijke Vanbuggenhout. Die keuze wordt hierbij dan ook nog eens in de verf gezet door het schitterende seizoen dat ze momenteel beleeft.

Laten we eerst nog even terugkeren naar ongeveer 15 jaar geleden toen ze in de jeugdcategorieën gaandeweg progressie maakte op haar geliefkoosd nummer de 400m, tot uiteindelijk haar studies en stage in het buitenland haar afremden en de competitie even op non-stop zette. Maar waar weinigen in slaagden, deed zij dat wel, met name de draad weer opnemen op competitieniveau, daar bleef het echter niet bij want na enkele jaren hard werken aan haar terugkeer (met vallen en opstaan en in combinatie met haar job als kinesiste) kunnen we immers vaststellen dat Marijke bezig is aan haar beste seizoen ooit… Haar nieuwe en scherpe pr’s op zowel 200,400 en 800m vormen dan ook een mooie en terechte beloning voor haar inzet en doorzettingsvermogen op training.

Kortom met haar 28 lentes, vastberadenheid (soms wel eens te ongeduldig…) en de nodige discipline naast de atletiekpiste vormt zij dan ook het perfecte voorbeeld voor de jongere garde in de groep. Uit goede bron weet ik dat haar prachtige prestaties smaken naar nog een jaartje extra “afzien” (no pain, no gain), wat we als trainer en club alleen maar kunnen toejuichen. Wat er na volgt ligt in handen van
moeder natuur…

Trainer: Marc Bogaert

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube