LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Atleet van de maand Juni

Lebbeke
26
juli 2011

Vicky Vanden Nest en Sarah Vankerckhoven worden atleet van de maand juni.

Springtrainer Leo Van Gucht koos twee van zijn atletes tot “Atleet van de maand” juni: Vicky Vanden Nest en Sarah Vankerckhoven. Beide atletes concentreren zich op het hoogspringen, een discipline waar de club de laatste jaren in achteruit was gegaan.

Vicky Vanden Nest werd als laatstejaars minieme beloond met de provinciale titel hoogspringen, maar daarna ging het bergaf voor de atlete. Ze blesseerde zich en een lange revalidatie fnuikte haar hoop op een sterk indoorseizoen. Vicky die een enorme gedrevenheid aan de dag legde om terug te keren tegen het outdoorseizoen, zag de trainingen week na week beter lopen. De doelen voor het outdoorseizoen moesten echter toch worden bijgesteld. Zo probeert Vicky de limiet voor het Belgisch Kampioenschap van september binnen te halen. Na zeven maand blessureleed, waarin ze een sterke mentale weerbaarheid aan de dag legde, toont Vicky zich een voorbeeld voor alle andere atleten.
 

Sarah Vankerckhoven sprong vorig jaar een fantastisch seizoen met een resem records en titels. De lat zou dit jaar dan ook letterlijk en figuurlijk hoog liggen. Sarah begon haar seizoen op het provinciaal kampioenschap in ons eigen Lebbeke, eind april. Met een zilveren medaille en nieuw PR heeft ze haar selectie voor Vlaams en Belgisch kampioenschap reeds binnen. Sarah werd dit seizoen ook al twee maal kampioene. Een eerste keer met het Beker van Vlaanderen- team dat de promotie naar eerste landelijke afdwong, en een tweede maal tijdens de interscholencompetitie van SVS waar ze ook een gouden plak kreeg. Op dat kampioenschap brak ze ook het clubrecord: 1m63 is de nieuwe recordhoogte. Bovendien staat Sarah knap vijfde in de scholierenranglijst van het hoogspringen.
 

Vicky en Sarah zijn beide gemotiveerde atleten, die op en naast de piste blijven bouwen aan een mooie toekomst. Aan beide atletes wensen we nog vele mooie resultaten en proficiat met hun titel van AVDM juni.

Trainer: Leo Van Gucht

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube