LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Atleet van de maand Mei

Lebbeke
21
juni 2011

Yoshi Thys werd verkozen tot atleet van de maand mei!

Yoshi Thys - Atleet van de maand

Yoshi Thys, 18- jarige junior en 400m loper, bij KAC Lebbeke is aan een dijk van een seizoen begonnen. Perikelen met zijn kuit in de herfst, en dus wat conditionele achterstand, belette Yoshi om tijdens te winter te focussen op zijn geliefde 400m. Zo werd het indoorseizoen afgestemd op de echte sprint (60m en 200m). Met een pak snelheid in de benen (nieuwe PR’ s over de 60m en 200m in zaal) begon hij aan het voorjaar. En wat een voorjaar!

Tijdens het laatste weekend van april, waar steeds het PK geprogrammeerd staat, haalde hij goud op 400m, zilver op 100m en brons op 200m. Tijdens die 200m wedstrijd liep hij een nieuw PR van 22.87. Zover we ons herinneren is het een tiental jaren geleden dat we nog een min-23’er hadden in onze club. En dit voor een junior! Zijn aandeel in de tweede plaats van de mannenploeg tijdens de laatste Beker van Vlaanderen AC was ook niet gering: tweede op 200m (snoeiharde 23.11, gegeven de storm waarin moest worden gelopen), tweede op 4x100m en winst op de 4x400m. Kroon op het werk was echter zijn nieuw PR op de 400m. 50.68, gelopen tijdens het laatste Kampioenschap van Vlaanderen AC te Gentbrugge.

Yoshi is laatstejaars student humaniora te Opwijk. Momenteel legt hij zijn laatste examens af. Vanaf juli werkt hij weer verder naar de volgende piek: het BK junioren op 10 september.

Een prima kandidaat voor AVDM mei, als je ons vraagt. Via deze weg wensen we Yoshi nog zeer veel succes in alle komende uitdagingen. Bekijk Yoshi zijn profiel op SpurterSite.be.

Trainer: Geert Heyvaert

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube