LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Atleet van de maand November

Lebbeke
02
december 2011

Lies Vercauter werd verkozen tot atleet van de maand november.

Deze keer was het jeugdtrainer Michiel De Proft die een van zijn atleten in de kijker mocht stellen in de rubriek atleet van de maand. Hij koos voor eerstejaars cadette Lies Vercauter, en dit is zijn motivatie.

Lies, een eerstejaarscadet, is nog maar iets meer dan een jaar bezig met atletiek. Als miniem deed zij regelmatig mee aan wedstrijden, tot ze zich in april op de beker van Vlaanderen blesseerde aan haar lies. Hierdoor was ze maanden buiten strijd.
Toen ze in augustus terug aansloot bij de groep, toonde ze onmiddellijk veel inzet. Het was dan ook al snel duidelijk dat haar conditie verbeterde. Begin oktober maakte Lies de overgang naar de cadetten, waarvoor sinds dit jaar twee nieuwe trainingsgroepen zijn opgericht.

Ze kwam terecht in de groep met de focus naar afstand en dit bleek een goede keuze. Onlangs kregen we immers de resultaten van de talentdagen die de VAL organiseert en daarop scoorde Lies zeer goed voor afstandslopen.
Ondertussen had Lies echter al bijna zes maanden aan geen wedstrijd meer deelgenomen. Het was dus spannend afwachten wat het zou worden in haar eerste wedstrijd, de crosscup relays in Gent. Daarin gaf ze onverhoopt de stok als tweede door na 800 meter. Enkele weken later kwam de bevestiging, met een prachtige tweede en vierde plaats in de crossen van Deinze en Zele.

Het zijn echter niet alleen de prestaties in de wedstrijden die ervoor zorgden dat Lies een terechte ‘atleet van de maand’ is geworden. Op training is zij steeds gemotiveerd en zie je haar steeds met de glimlach rondlopen. Dat alles samen maakt dat het een plezier is om haar trainer te mogen zijn.

Lies, nog veel succes gewenst in alles waar je mee bezig bent en laten we hopen dat de stijgende lijn waarin je nu zit nog lang verder mag stijgen.

Geschreven door Evelien Caudron | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube