LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Atleet van de maand September

Lebbeke
02
oktober 2011

Emmy Bicqué wordt verkozen tot atleet van de maand september.

Jos Brabant vond het een heel moeilijke taak om een start to runner te kiezen voor atleet van de maand. Jos zou er velen willen en kunnen benoemen, maar het kan maar één iemand zijn.

Daarom heb heeft hij criteria gehanteerd met diverse items, zoals prestaties, volharding, sociale betrokkenheid, continuïteit enz. Deze brachten hem dan ook bij Emmy Bicqué. En Jos weet, één persoon kiezen is honderd en zoveel anderen niet kiezen. Maar weet dat die laatsten gesymboliseerd worden door die ene die verkozen is..

Mensen -lees ook wel atleten- van start to run, innemende twijfel over het eigen kunnen, fragieler dan breekbaar en soms vertaald in rustige vastheid. Fysieke onbereikbaarheid komt plots heel dichtbij. Sierlijker moet het voor mij niet zijn.

Alles lijkt symbolisch in de schaduw van onze andere atleten op en rond de piste, niemand is mekaars schaduw en aan beide kanten is hoop en twijfel.

Met Emmy als atlete van de maand komen ook alle anderen naar voor maar zij symboliseert voor hen wat hierboven beschreven staat.

De laatste weken moest zij even terugschroeven wegens een blessure maar nu tracht ze weer aan te sluiten bij de groep en bij zichzelf.

Emmy begon 3 jaar geleden bij ons met start to run en bouwde met gedrevenheid, enthousiasme en zorgzaamheid (vooral naar de anderen) haar conditie op. De 5 km werd zo genomen en al vlug liep ze haar 10 en 15 km. En even later bewoog ze zich op de 20 km van Brussel naar een heel mooie prestatie.

Dank aan AC Lebbeke dat ook zij wordt gezien en vooral proficiat aan Emmy.

Trainer: Jos Brabant, begeleider Start to Run

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube