LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Atleet van het Jaar

Lebbeke
19
december 2011

Astrid Verhoeven en Jonas Bogaerts kronen zich tot atleten van het jaar tijdens Kerstgala.

Afgelopen weekend vond voor de tweede keer het vernieuwde Kerstgala plaats in de clubkantine. Dominique Veyt en Conny Franckaert wisten een meer dan gezellige avond te plannen. Tradititiegetrouw worden de atleet en atlete van het jaar verkozen door ouders, atleten en vrienden.

Astrid Verhoeven werd ruim verkozen tot atlete van het jaar. Astrid beleefde dit jaar opnieuw een schitterend seizoen. In het veld kroonde ze zich onder andere tot Belgisch kampioene, en op de piste liet ze zich opmerken door Vlaams en Belgisch kampioene te worden. Daarnaast miste ze nipt haar EYOF limiet op de 3000m, met slechts enkele seconden. Lize De Geest werd tweede, Sara Van Kerckhoven eindigde derde.

Jonas Bogaerts was de laureaat bij de mannen. Net als Astrid mag ook hij meer dan tevreden zijn over zijn seizoen. Hij werd Vlaams kampioen in het speerwerpen, haalde daarnaast nog verschillende podia op kampioenschappen en wist zich te plaatsen voor EYOF met de verste worp (bij de scholieren) van het seizoen. De 4x400m M55 die een Belgisch record liepen in Ertvelde en Christophe Champeaux eindigden gedeeld tweede. Pieter De Maersschalck werd derde.

Alle atleten van de maand kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube