LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Atletiekleven: “Jonas Bogaerts van de speer naar de baanronde”

Lebbeke
22
mei 2015

In Atletiekleven verscheen afgelopen week een artikel over Jonas Bogaerts. De Lebbekenaar maakte vorige zomer de succesvolle overstap van het speerwerpen naar de sprint.

Op het PK in Beveren debuteerde Jonas Bogaerts/LEBB op de 400m met een zilveren medaille in 49.46. “In de slotmeters werd ik nog geremonteerd door Jan Van den Broeck/LAT. Deze internationale topper had zijn wedstrijd iets beter ingedeeld en heeft bovendien meer weerstand en ervaring op deze afstand. Maar ik ben tevreden over mijn debuut op deze afstand. Ik was pijlsnel vertrokken in de hoop druk te zetten op mijn opponenten. Uiteindelijk kwam dus alleen Jan nog terug. Voor mij is het hoe dan ook een geslaagd debuut als loper.”

“Tot vorig seizoen legde ik me steeds toe op het speerwerpen maar blessures verhinderden me voluit te gaan. Omdat het steeds verschillende blessures waren, was het moeilijk om specifieker te trainen. Daarom sloot ik me aan bij de sprintgroep van AC Lebbeke waar ik met open armen werd ontvangen door Geert Heyvaert. Ik liep meteen mooie tijden op de 100 en 200m. Vanaf deze winter ben ik me dan meer en meer gaan toeleggen op de 400m en 400m horden. Een gelukkige overstap zou ik zeggen. De volgende weken ga ik me vooral trachten te manifesteren op deze afstanden maar deze zomer hoop ik het speerwerpen er opnieuw te kunnen bijnemen. Ik zal zien waar ik uitkom. Maar eerst zou ik eens graag een chrono onder de 49″00 neerzetten.”

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube