LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Avondmeeting in Ninove goed voor resem persoonlijke records

Ninove
08
juli 2016

Na een maand vol regen konden de atleten voor het eerst sinds lang weer een wedstrijd in ideale omstandigheden lopen. Verschillende persoonlijke records sneuvelden er op de piste van Ninove.

De meeting in Ninove maakte deel uit van het Oost-Vlaams criterium waarvan ook onze club sinds dit jaar deel uitmaakt. Dankzij het goeie weer was er een grote opkomst voor de avondmeeting en dit inspireerde ook een heleboel Lebbeekse atleten tot sterke prestaties.

Stevige tegenstand op de korte sprint

De dag ging van start met de 100 meter, waar bij de vrouwen zowel Luca Heyvaert, Joke Clynhens, Emma Uyttersprot, Tessa Van Biesen en Riet Vanfleteren aan de start kwamen.
Bij de cadetten was Luca de snelste van de Lebbeekse dames, zij werd tweede in 12.94 in een reeks die gewonnen werd door Reine Verdegem (RIEME) in 12.66. Loike, Joke en Emma die ook van start kwamen in deze reeks werden respectievelijk 4e, 5e en 7e. Loike en Emma waren met 13.60 en 14.32 goed voor een persoonlijk record. Joke klokte met 13.82 haar derde tijd dit seizoen.

Bij de senioren dames sneuvelden er ook persoonlijke records. In een sterk bezette reeks bij de senioren dames gaf Riet Vanfleteren het goede voorbeeld, zij verbeterde met een tijd van 12.62 haar persoonlijke record met 4 hondersten en eindigde zo vierde in een reeks die gewonnen werd door Charlotte Jean (CABW) voor Leatitiia Libert (USBW) en Camille Laus (RCB).
Ook in de derde reeks sneuvelde er een persoonlijk record, Tessa Van Biesen won de reeks en verbeterde zich tot 13.53 . In dezelfde reeks eindigde Vicky Vanden Nest op een mooie 4e plaats in 14.16.

Bij de mannen op de 100 meter wist enkel Ruben Vandenberghe tijdig op de meeting te geraken. Na een hele resem 800 en een 400 afgelopen weekend besloot Ruben om de beensnelheid nog eens te testen. Na een sterke 100m eindigde Ruben in 12.03., slechts 11 hondersten boven zijn persoonlijke record. De wedstrijd werd gewonnen door Yannick Goossens (HAMME) in 11.38.

Clubrecord 400mH M45 voor Jan

Op de horden kwam Loike Vierendeels van start op de 300m met hindernissen. De laatste horde bleek uiteindelijk de moeilijkste hindernis te zijn, maar Loike wist haar mooie wedstrijd uiteindelijk winnend te besluiten in 49.16.

Bij de mannen kregen we een aantal onverwachte deelnemers te zien. In éénzelfde reeks besloten zowel Danny Van Nuffel als vader en zoon Jan en Sverre Vierendeels zich aan de horden te wagen.
Danny was duidelijk als snelste weg en was na 200m nog mooi mee in het zog van Jori Stroobants (VITA). In het tweede gedeelte moest hij de ervaren hordenloper ietwat laten gaan om uiteindelijk alst tweede sterk te finishen in 57.15.
In de familiestrijd trok Sverre aan het langste eind, hij wist met 64.37 Jan af te houden die 68.35 klokte. Jan ging zo een stuk sneller dan het clubrecord van 92.50 dat Freddy De Ridder in 2002 liet optekenen.

Laura raakt net geen 5m ver

Ondertussen nam Vicky Van Den Nest deel aan het kogelstoten. Zij moest de zege nipt aan Nicky Goossens (HAMME) laten. Vicky wierp haar kogel 8m32 ver. Hierna ging Vicky onmiddellijk over naar het hinkstapspringen, zij wist bij haar beste poging uiteindelijk 9m48 te springen. De overwinning ging naar Annelies Walravens (DAC), die 10m37 ver sprong.
Ook Laura Van Borm waagde zich aan een springnummer. Laura toonde al eerder met een sprong van 4m94 en 4m93 dat een sprong over de 5 meter erin zit. Ook dit keer kwam Laura zeer dicht, zij sprong met 4m92 het verste van alle atletes. Zij strandde zo op nauwelijks 17 cm van het clubrecord dat Cynthia Meert in 2004 in Oordegem sprong.

In het kogelstoten kwam Lucie Fieremans aan de start in een gemixte reeks. Lucie stootte de kogel 6m07 ver.
Sverre Vierendeels waagde zich ook nog aan het speerwerpen en wierp hierin een meer dan verdienstelijke 35m09.

Net geen clubrecord op de 200 meter

Tenslotte was er ook nog de halve baanronde. Bij de cadetten vrouwen moest Luca in de snelste reeks nipt haar meerdere erkennen in Reine Verdegem (RIEME). Luca finishte uiteindelijk tweede in 25.91 In dezelfde reeks kwamen ook Joke en Laura aan de start, Joke finishte uiteindelijk in 27.94. Laura kwam net na Joke over de streep in 28.04. In de tweede reeks kwam ook Emma aan de start. In een reeks die gewonnen werd door Luna Verhelst (VAC) finishte Emma in 29.06. Beide reeksen werden evenwel gelopen bij een ongeldige rugwind van 2.4m/s

Net als de overige meisjes dubbelden ook Tessa Van Biesen en Riet Vanfleteren. Riet Vanfleteren hoopte onder de 25 te duiken en kwam daar  héél dicht bij. Met 25.07 eindigde ze 4e, op een zucht van het clubrecord van 25.03, in 2011 gelopen door Lize De Geest. De wedstrijd werd gewonnen door Charlotte Jeanne (CABW) in 23.48. Riet verpulverde zo wel haar persoonlijke record dat zij twee jaar eerder ook in Ninove liep met 78 hondersten. Tessa kwam in haar reeks tot een nieuw persoonlijk record van 28.21 en eindigde daarmee net tweede in haar reeks.

Bij de mannen kropen zowel Ruben als Aiko De Mol in de startblokken voor de 200 meter. Ruben kreeg baan 7 voorgeschoteld en moest zo blind zijn 200m lopen. Ondanks last aan de hamstring onderweg slaagde hij er wel in om zijn eigen record met 1 honderste te verbreken. Zijn nieuwe besttijd bedraagt nu 23.80.
Door laattijdige aankomst kwam Aiko van start in baan 1 van de traagste reeks. Het weerhield hem er niet van om zijn persoonlijke record van 23.47 te evenaren.

Tot slot kwam ook Luc Vanbuggenhout van start op de 3000 meter. Hij legde de afstand af in 11m34s. De wedstrijd wer gewonnen door Simon D’hoore (DCLA).

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube