LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Enkele atleten trekken naar avondmeeting Ninove

Ninove
19
augustus 2016

In ideale omstandigheden vond er in Ninove opnieuw een wedstrijd plaats. De weinige wind en het warme weer waren de aanleiding voor enkele atleten om zich aan een wedstrijd te wagen. Dat leidde toch enkele mooie prestaties.

Mijl goed voor enkele persoonlijke records!

Maxim Vermorgen kwam bij de cadetten heren voor het eerst aan de start van de mijl. Hij vestigde een nieuw persoonlijk record van 6.10.46 op deze ongewone afstand. De wedstrijd werd gewonnen door Toon Poppe (EA).
Ook Tim Dumarey had zijn zinnen gezet op de mijl. Na een sterke wedstrijd wist hij zesde te eindigen, in een wedstrijd die gewonnen werd door Koen De Veylder (EA).
Tim brak met 4.58.26 zijn persoonlijke record met 7 seconden!

Mooie prestaties op de spurtnummers

De 80 meter horden begon in Ninove al om 18u, dus het was een hele opdracht voor Luca Heyvaert en Loike Vierendeels om tijdig in Ninove te geraken. Uiteindelijk wisten beide atletes toch een uitstekende prestatie neer te zetten.
Luca moest nipt de duimen leggen voor Marie Loncol van DAC die won in 12.49. Luca strandde met 12.58 op slechts 11 hondersten van haar seizoensbeste. In dezelfde reeks eindigde Loike als vierde in een tijd van 13.29. Loike liep nooit eerder zo snel en deed zo maar liefst 22 hondersten af van haar vorige besttijd.

Nog geen 40 minuten later trokken beide atletes opnieuw de spikes aan voor het koninginnenummer van de spurt, de 100meter. Na maar liefst twee voortijdig afgebroken starts, na problemen met het startpistool, konden de atletes toch nog vertrekken.
Luca won de wedstrijd in 13.02 voor Suzanne Groenen (ATLA) en Lea Sturbaut (JSMC). Loike werd vijfde in deze reeks in een tijd van 13.74.
Joke Clynhens kwam op haar beurt aan de start van de tweede reeks. Zij moest nipt Kaat Demetter (ASVO) voorlaten en finishte zelf in 13.94.

Ook de volledige baanronde stond in Ninove op het programma. Ook hier kwam met Aiko De Mol een Lebbeekse atleet aan de start. Maar liefst vier atleten schreven zich in met tijden onder de 50 seconden, maar enkel Matthas Marcel uit Duitsland wist onder deze magische grens te duiken. Hij won met 49.57 voor Aiko die met 50.68 slechts 11 hondersten boven zijn seizoensbeste bleef.

Joke en Luca in het ver, Ilse en Johan in het speerwerpen

Met het verspringen nam Luca deel aan haar 3e proef van de dag. Zij nam het onder meer op tegen ploeggenote Joke Clynhens. Beide dames moesten echter hun meerdere erkennen in Lea Sturbaut (JSMC) die 4m94 ver sprong. Luca kwam uiteindelijk als tweede tot 4m73, net voor Joke die met een sprong van 4m52 het podium vervolledigde.

Ondertussen zette Ilse De Ridder in het speerwerpen de jacht verder op het clubrecord van Marie-Louise Stas. Met 20m89 kwam zij net tekort om een nieuw record op de tabellen te zetten!
Ook Johan Van Grembergen, gewoonlijk terug te vinden op de kogel, nam een uitstapje naar het speerwerpen. Johan brak vlot zijn persoonlijke record, neergezet op de Bvv Masters, met een worp van 26m95.

Geschreven door Aiko De Mol | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube