LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Heel wat kampers aan de slag tijdens avondmeeting in Ninove

Ninove
29
juni 2017

We kunnen ze niet meer op één hand tellen, het aantal avondmeetings dat atletiekclub VITA in Ninove programmeerd. Ook deze keer kwamen heel wat Lebbekenaren in actie op woensdagavond.

Cadetten Arne De Braekeleer en Jelte D’Hondt begonnen in het verspringen. Arne lukte daarbij een sprong van 4m22. Jelte bleef daar iets onder en noteerde 4m14. Iets later waren de rollen omgedraaid op de 100 meter vlak. Jelte klokte hier een tijd van 12.90 en bleef Arne (13.92) iets meer dan een seconde voor. Ook in het discuswerpen deed Jelte iets beter dan Arne. Jelte wierp 23m15 tegen 20m35 voor Arne.

Scholiere Lotte Heyvaert mocht samen met master Lucie Fieremans aantreden in het discuswerpen. Alle categorieën wierpen hier voor de gelegenheid samen. Lotte lukte 24m56. Lucie wierp haar discus 17m32 ver.
Ook in het kogelstoten kwamen beide atletes in actie. Flore Heyvaert, de zus van Lotte, kwam het duo zelfs vergezellen. Lotte lukte met 9m70 de vierde prestatie van alle deelneemsters. Cadette Flore wierp haar kogel 6m61 ver en Lucie lukte 6m44. Flore mocht nadien in een aparte cadettenreeks gaan discuswerpen. Zij lukte een verste worp van 16m06.

Bij het vallen van de duisternis mocht Adriaan Van Buggenhout in actie komen. Adriaan schreef zich in voor de 3000 meter. Hij eindigde de wedstrijd op plaats vijf na 9.19.55.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube