Belgisch kampioenschap indoor studenten

Gent
08
februari 2013

Voor één keer mochten onze atleten niet voor hun club, maar wel voor hun universiteit of hogeschool aantreden. Het Belgische kampioenschap en de Gentse topsporthal waren het toneel van een mooie wedstrijd.

Lize De Geest en Lise Verbruggen gingen beiden van start op de korte 60m. Lise schoot in reeks 1 als eerste uit de startblokken. Met 8.45 finishte ze 5e in haar reeks. Lize kon haar reeks winnen in een tijd van 7.80, waardoor ze zich rechtstreeks voor de finale plaatste. Bij de mannen liep Wouter Van der Mijnsbrugge weer een stukje sneller dan vorige week. Hij brak zijn PR aldus opnieuw. Zijn nieuwe bestwaarde bedraagt nu 7.25. Die tijd was echter net niet goed genoeg voor de finale. Aiko De Mol finishte in 7.76.

Riet Vanfleteren kroonde zich net als vorig jaar tot Belgisch studentenkampioene op de 400m. Zij liep haar twee baanrondes in 58.94 en was daarmee een stukje sneller dan de 59.13 van Judith Desmet. Alle andere tegenstanders volgden op een seconde of meer. Aiko De Mol was de snelste Lebbeekse man op deze twee baanrondes. Hij liep 52.61. Danny Van Nuffel was goed voor 52.96 en Ruben Van den Berghe finishte in dezelfde reeks na 53.73. Jan Vierendeels mocht als docent ook aan de start komen van dit studentenkampioenschap. Hij liep een mooie 55.07.

Tijdens de 200m liet Esther Van Poel een nieuw PR optekenen van 29.37. Lise Verbruggen eindigde haar reeks als tweede in een tijd van 28.07.

Tijdens de 60m finale zorgde Lize voor de tweede medaille van de avond door met 7.78 het brons weg te kapen.

Jonas Bogaerts nam als enige deel aan de driekamp die op het programma stond. Deze driekamp omvatte de 60m, het kogelstoten en het verspringen. Jonas liep zijn 60m in 7.47, sprong 6m20 ver en kon zijn kogel 11m00 ver stoten. Hij eindigde met 1899 op de meest ondankbare plaats: 4e.