LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

PR’s en SB’s voor junioren en beloften op BK indoor

Gent
03
maart 2013

Onze Lebbeekse beloften en junioren braken tijdens een van de laatste indoorkampioenschappen heel wat PR's, CR's en SB's.

3 Lebbekenaren gingen van start op de kortste sprintafstand van de dag. Lise Verbruggen en Lize De Geest bij de vrouwen, Wouter Van der Mijnsbrugge bij de mannen. Lise finishte in reeks 3 met 8.44 op een zesde stek, maar wist geen plaatsje voor de finale af te dwingen.Lize De Geest deed dat met een tweede plaats in reeks 5 wel. Met 7.97 bleef ze een eind boven haar seizoensbeste, maar deze vierde tijd van alle deelnemers was goed voor de finale. Lize zou evenwel niet van start gaan in deze finale door een blessure aan haar voet.Wouter kon zich bij de mannen net niet plaatsen voor die finale. Met 7.22 liep hij een knap nieuw PR, goed voor de 9e plaats van alle deelnemers. In de finale mochten enkel de snelste 8 deelnemers van start gaan.Ook Esther Van Poel tekende een record op. Zij deed dat op de 400m bij de junioren dames. Met 63.92 dook ze voor het eerst onder de 64 en bevestigde zo een mooie winter. Riet Vanfleteren mocht bij de beloften van start gaan in de snelste reeks. Daar moest ze enkel de duimen leggen voor Isaura Rossaert (ACW). Riet pakte het zilver in een tijd van 58.02.
Danny Van Nuffel was de enige man aan de start van de 400m bij de junioren. Met 52.16 liep hij net niet onder de 52 secondengrens waar hij al een hele winter mee flirt.In de allereerste 200m-reeks liep Lise een knap PR van 27.06. Dat was niet enkel goed voor een PR (zowel indoor als outdoor), maar ook om het 19 jaar oude clubrecord van Katrien Baert te breken.
Wouter zijn 200m ging iets minder, hij bleef met 23.98 enkele tienden boven zijn PR.

Alle resultaten kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube