LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Belgische titel voor 4x100m junioren

Oordegem
05
september 2010

Tijdens het BK cadetten en scholieren stonden ook de Belgische kampioenschappen aflossingen voor junioren geprogrammeerd. Lieselot, Lize, Riet en Marion vormden een sterk team dat zeker niet kansloos was voor de titel.

Ze ontgoochelden niet. Lieselot liep door de pijn in haar enkel heen, en gaf gezwind door aan Lize die een comfortabele voorsprong begon uit te bouwen. Ook de wissel tussen Lize en Riet verliep goed en de winst leek voor het grijpen te liggen. De wissel tussen Riet en Marion zat minder goed, en Oudenaarde maakte heel wat terrein goed in de laatste 100m. Toch kon Marion de dames als eerste over de lijn brengen in een nieuw clubrecord: 49.67. Daarmee bleven ze voor een sterk Oudenaarde dat 49.84 liet optekenen en USTA 54.64. VS en AVT kwamen niet aan.

AVT tekende even later klacht in. De derde loper bleek in de foute baan te staan, waardoor een goede wissel onmogelijk was. De hoofdscheidsrechter besliste hierop dat AVT de race opnieuw mocht lopen. De tijd zou tussen de huidige uitslag worden ingevoegd. Het podium -en de eerste plaats van onze dames- was dus nog niet helemaal binnen.
Tijdens die tweede reeks forceerde de startloopster echter meteen al een valse start. De scheidsrechter besliste toch dat ze opnieuw mochten starten, maar ook dit mocht niet baten. Bij de tweede wissel liep het fout bij AVT. Er veranderde dus niets meer aan het eindklassement, waar de dames knap bovenaan stonden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube