LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Belgische titels voor Michael en Antoine op BK Masters

Deinze
14
juni 2016

Afgelopen weekend vond in Deinze het Belgisch kampioenschap voor de Masters plaats. Onze atleten kwamen met meerdere medailles en titels naar huis. Het kogelstoten was een gemakkelijke prooi voor Antoine van Gucht en Michael Morret.

Dag 1: drie medailles

In de hoogspringcompetitie bij de M60 moest Freddy De Ridder het opnemen tegen enkele sterke concurrenten. Na een spannende competitie trok Marc Buelens (DCLA) aan het langste eind met een sprong over 1m25. Freddy eindigde mooi tweede nadat hij over 1m20 was gegaan.

In het kogel bij de M45 bewees Michael Morret zijn stijgende vormcurve door zijn seizoensbeste met 12 cm te verbeteren. Hij hield met een worp van 11m58 de concurrentie vlot af, Lucas Steven (ASVO) wierp 11m12. Patrick Mesotten (ACA) eindigde 3e met een worp van 10m82.
Johan Van Grembergen nam ook deel en verbeterde zijn vorige seizoensbeste naar 9m63 en schuift zo weer dichter op naar zijn persoonlijke record van 10m16.

Ook Antoine Van Gucht waagde zijn kans in het kogelstoten. Hij was de enige die erin slaagde om maar liefst 12 meter ver te gooien, meteen goed voor een gouden plak. Pierre Somme (CRAC) eindige met 11m27 op een verdienstelijke tweede plaats, Georges Bobbaers (ATLA) eindigde derde met 10m57.

Ook in het discuswerpen staat Antoine zijn mannetje. Ondanks een lange afwezigheid wist hij, met een worp van 34m88, beslag te leggen op de vijfde plaats. Pierre Somme (CRAC) pakte hier de titel.

Op de 1500 meter bij de vrouwen kwamen zowel Hilde Scholiers bij de V50, als Els Duvivier bij de V55 aan de start. Hilde slaagde erin om even goed te doen als haar seizoensbeste en eindigde als vijfde in 5m51s. Nele Hillewaere (VS) won hier in 5m04s
Els deed op haar beurt 6m09s en zag een familielid de derde plaats voor haar neus wegkapen. De Belische titel was voor Marine Steppe (ALVA).

Met Ilse De Ridder waagde er zich ook één vrouw aan de kampnummers op dag 1 van dit Belgische kampioenschap te Deinze. Ilse gooide de speer 20m23 ver en eindigde daarmee als vijfde bij de V50, de titel ging naar de drie jaar jongere Sandrine Host (RFCL) die haar speer 28m77 ver gooide.

Dag 2: Driemaal zilver

Bij de M45 moest Jan Vierendeels het opnemen tegen de twee jaar jongere Frank Dawyndt van MACW. Na een spannende strijd haalde de West-Vlaming het op de meet met 3 hondersten voorsprong van Jan die in een tijd van 54.89 finishte.

De dag na haar prestatie op de 1500m, kwam Els ook aan de start op de 5000m in Deinze. Ook hier moest Els genoegen nemen met een vierde plaats, zij finishte in 22m30s als vierde, Christa Van Peer (ACHL) pakte de titel in 21m22s

Zowel Antoine als Johan waagden zich ook nog aan het speerwerpen. Antoine was goed voor een worp van 39m10 en legde hiermee beslag op een tweede plaats na Georges Baobbaers (ATLA) die 43m82 ver wierp.

Op de kogel bij de vrouwen was Lucie Fieremans op post. Zij wierp haar kogel 6m20 ver en behaalde zo de zesde plaats na een ongenaakbare Odette De Keyzer (STAX).
Ook op de discus konden we Lucie bij de deelneemsters terugvinden. Zij wierp haar discus 16m14 ver en wist zo beslag te leggen op de zevende plek. Carine Joye (JSMC) won deze competitie.

Geschreven door Aiko De Mol | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube