LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

BK AC – Dag 1

Brussel
16
juni 2012

Dag 1 van het Belgische kampioenschap haalde al meteen de nationale pers door het Belgische record van Kevin Borlée op de 400m. Onder de vele geselecteerde atleten zaten ook drie Lebbekenaren

Alle Lebbekenaren aanwezig op de nationale kampioenschappen namen deel aan de baanronde. Ruben Van den Berghe op de 400mH, Pieter De Maersschalck en Marijke Vanbuggenhout op de 400m vlak.

Ruben mocht als allereerste aan de bak. Hij mocht in reeks 1 van start gaan tegen onder andere Michael Bultheel en de Australiër Tristan Thomas. Ruben eindigde op een zesde plaats, in een tijd van 59.46, een PR. Bultheel (FLAC) haalde het in een tijd van 50.54 voor de Australiër. Ruben toonde zich na afloop tevreden:

Ook Marijke Vanbuggenhout eindigde op een zesde plaats. Zij finishte in 62.12. De reeks werd gewonnen door Lindsy Cozijns (ACW) in een tijd van 55.79. Marion Lapage (ACME) finishte als tweede in 57.72.

Bij de heren werden de reeksen meteen sterk ingezet door het Belgische record van Kevin Borlée (WS). Hij finishte in een tijd van 44.56, meteen ook de derde beste prestatie ter wereld dit jaar. Pieter mocht van start gaan in reeks 3, tegen onder andere 4x400m-loper Antoine Gillet (RESC) en Vlaams kampioen Jente Bouckaert (LIER). Het werd een spannende strijd tussen de twee laatst genoemden om de reeksoverwinning. Gillet haalde het met 46.22 voor Bouckaert, die 46.27 liet optekenen. Pieter finishte vijfde in zijn reeks (11e in totaal), in een nieuw PR van 48.85. Voor Pieter was het de eerste duik onder de 49 seconden. Bekijk het filmpje van Pieter zijn reeks hier.

Foto’ s bekijk je hier. Alle resultaten kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube