LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Belgisch brons voor Dries De Smet en Riet Vanfleteren met vijfde prestatie AT en nieuwe clubrecords

Gent
21
februari 2016

Het grootste indoorkampioenschap van het jaar is alweer achter de rug. De Belgische medailles werden gisteren in Gent uitgereikt op het Belgisch kampioenschap alle categorieën en twee van die medailles gingen naar onze Lebbeekse atleten. Dries De Smet (3000m) en Riet Vanfleteren (400m) veroverden beiden een bronzen medaille.

Ruben trad als eerste Lebbekenaar aan omstreeks half drie. Op de 800 meter probeerde hij er voor het eerst onder de twee minuten te duiken. Al tweemaal lukte hem dat dit jaar nipt niet. Ook deze keer lukte de poging niet. Met 2:00.44 kwam hij wel opnieuw érg dicht in de buurt. Ruben pakte zo een vierde plaats in zijn reeks en eindigde 13e in de einduitslag van dit BK.

Van de halve fond ging het richting fond, waar Soraya Meert haar opwachting maakte. Soraya kwam deze winter nog niet in actie op de indoorpiste. Met 5:03.97 liet Soraya net als Ruben de 13e prestatie optekenen.

Dries in top-10 aller tijden

Op de langste afstand van de dag, de 3000m, kon Dries De Smet verrassen. Dieter Kersten (ADD) en Cedric Van De Putte (HAMM) waren met 8:12.67 en 8:25.52 net iets te snel, maar als jongste van het pak liep Dries naar een bronzen medaille in een tijd van 8:27.02. Hij zette zo ook een vijfde prestatie aller tijden neer bij de junioren. Voor Dries was het de allereerste Belgische medaille op een alle categorieën-kampioenschap.
Uiteraard ging ook het clubrecord op deze afstand eraan. Dat record werd in 2003 op 9.00.73 gezet door de inmiddels naar het marathonlopen overgestapte Lander Van Droogenbroeck.
Niels Slachmuylders probeerde lange tijd het treintje van de kopgroep te volgen om een knappe ereplaats in de wacht te slepen, maar moest naar het einde toe ietwat buigen. Niels finishte 11e in een tijd van 8:48.28.

Sub-56 voor Riet op de 400m

Niet veel later pakte ook Riet Vanfleteren haar allereerste alle-categorieënmedaille. Zij deed dat op de 400 meter. Justien Grillet (VS) en Nenah De Coninck liepen beiden de mooie ronde tijden van 54.50 en 55.00. Achter dit duo maakten Ine Hugaerts en Riet er een spannende strijd van die uiteindelijk met één honderdste in het voordeel van Riet werd beslecht. Met 55.78 brak ze bovendien opnieuw haar eigen clubrecord dat nog geen drie weken oud is en dook voor het eerst indoor onder de 56 seconden.

Last but not least kwam ook Danny Van Nuffel aan de start van de 400m bij de heren. Danny liep naar een nieuwe persoonlijke beste van 50.89. Hij eindigde zo derde in zijn reeks en werd elfde in de totaaluitslag.

Klik hier voor berichten die op de sociale media verschenen.

De hele wedstrijd werd live in beeld gebracht door de Vlaamse atletiekliga. De beelden zijn hier te herbekijken. De wedstrijd van Dries bekijk je vanaf 1u54.10, die van Riet bekijk je vanaf 2u23.00.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube