LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Zeven Lebbeekse deelnemers aan het BK alle categorieën indoor!

Lebbeke
08
februari 2017

Op 18 februari vindt in de Topsporthal in Gent het moment van de waarheid plaats voor de indoorlopers. Onze club vaardigt al zeker deelnemers af, waarvan Dries De Smet en Riet Vanfleteren de grootste blikvangers zijn!

Traditiegetrouw is het Belgisch Kampioenschap, the place to be voor de liefhebbers van het iets kortere pistewerk! Dit jaar is er heeft ook een mooie delegatie van de afstandlopers zich ingeschreven en de selectie gehaald. Zo komt op de 1500m Dries De Smet aan de start met de snelste tijd van het hele pak. Dries liep vorig jaar al 3.49.52 indoor en zal vooral de strijd moeten aangaan met Joachim Cardillo, die vorig jaar 3.50.84 liep,  Axel Draux (vorig jaar 3.51.27) en Kim Ruell (in 2013 nog goed voor 3.37)!
Ook op de 1500 bij de vrouwen vinden we Lebbeekse atlete terug. Na een maandje Canada waagt Soraya Meert zich aan de afstand die ze vorig jaar aflegde in 4.53.20.

De meeste deelnemers vinden we terug op de 800m. Bij de vrouwen wist Lotte Hellinckx zich met 2.19.82 te plaatsen. Zij heeft hiermee de vijfde tijd van alle deelneemsters.
Bij de mannen vinden we zowel Pieter De Maersschalck als Ruben Van Den Berghe terug. Beide heren liepen op het Vlaams Kampioenschap naar 1.57 en trachten die tijd in een sterk deelnemersveld verder aan te scherpen!

Riet Vanfleteren is op haar beurt een vaste waarde op, wat indoor de dubbele baanronde is! Zij pakte ondanks ziekte onlangs op het Vlaamse kampioenschap toch nog de bronzen plak. Op het huidige Belgische kampioenschap is de concurrentie echter nog zwaarder met onder andere Axelle Dauwens, Olivia Borlée en Elise Lasser. Riet heeft zo voorlopig de zesde tijd staan!

Tot slot start Danny Van Nuffel als enige Lebbeekse deelnemer op de 400m. Danny liep op het Vlaams Kampioenschap nog naar 51.07 en zal beslist zijn zinnen gezet hebben op het clubrecord dat 50.81 bedraagt!

Klik hier om de volledige deelnemerslijst te bekijken.

Nog niet geselecteerd?

Wie zich wel inschreef maar er met zijn of haar prestatie nog niet bij is, kan komende zaterdag tijdens de IFAM nog een laatste kans maken de seizoensbeste aan te scherpen. De definitieve deelnemerslijst wordt immers opgesteld na dit weekend.

Geschreven door Aiko De Mol | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube