LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Dries kroont zich Belgisch kampioen alle categorieën in negende prestatie aller tijden

Gent
18
februari 2017

Tijdens het Belgisch kampioenschap indoor kwamen 7 atleten van AC Lebbeke in actie. Het was Dries De Smet die door de titel op de 1500m te veroveren met de meeste aandacht ging lopen.

De dag begon onmiddellijk goed voor AC Lebbeke. Lotte Hellinckx startte op de 800m in de eerste wat tragere reeks maar nam hierin resoluut de kop en liep solo naar een nieuw PR van 2’18”85. Dit leverde haar in de totaaluitslag een knappe 5de plaats op. De titel ging naar Camille Muls (Resc) in 2’11”15.

Ook op de 800m maar bij de mannen kwamen Pieter De Maersschalck en Ruben Van den Berghe in actie. Beide heren liepen ook in de eerste van twee reeksen en kwamen terecht in een tactisch steekspel met veel trek- en duwwerk. Geen snelle tijd dus maar een snelle laatste ronde die resulteerde in een 2de plaats voor Ruben (2’00”15) en een 4de plaats voor Pieter (2’00”81). In de 2e reeds ging de titel naar Quentin Kebron in 1’53”94 waardoor Ruben en Pieter opschoven naar een respectievelijke 10de en 12de plaats.

Dries wint van gevestigde waarden

Ook hierna was het opnieuw aan de afstandslopers tijdens dit indoor kampioenschap. Soraya Meert kwam tijdens de 1e van 2 reeksen 1500m aan de start. In een relatief strakke wedstrijd liep zijn naar een tijd van 4’59”80. Na de snellere 2de reeks leverde dit haar een 13e plaats op.

Na de dames was het opnieuw tijd aan de heren. Junior Dries De Smet kwam als één van de favorieten aan de start maar kreeg met Kim Ruell, Joachim Cardillo en Thijs Van der Burgt gevestigde waarden uit het seniorencircuit tegenover zich.
Na een stevige start viel het na ongeveer 400m toch stil. Dries positioneerde zich goed vooraan in het pak en richting laatste werd het tempo serieus de hoogte in getrokken. Dries ging als 3de de laatste ronde in maar kon al snel Kim Ruell remonteren. In de laatste rechte lijn wist hij ook nog nipt Joachim Cardillo voorbij te snellen waardoor hij de Belgische titel veroverde in 3’54”30. Cardillo werd 2e in 3’54”35 en Ruell vervolledigde het podium in 3’56”09. Dries winnende tijd was eveneens goed voor de 9e tijd ooit gelopen door een junior. Ook het clubrecord ging zo vanzelfsprekend voor de bijl.

Riet wordt zesde op 400m

Na de Belgische titel van Dries was het tijd voor de spurters over 400m. Riet Vanfleteren mocht bij de dames startten in de snelste reeks. Met Axelle Dauwens, Olivia Borlée, Justien Grillet, recordhoudster bij de scholieren Elise Lasser en seizoensrevelatie Margo Van Puyvelde kreeg ze stevige concurrentie te verduren. Vanuit baan 2 startte Riet niet te voortvarend waardoor ze na 200 meter in 6de positie passeerde. Vooraan ging het razendsnel en werd erin minder dan 25 seconden gepasseerd. Riet probeerde aan te pikken bij deze snelle dames maar werd wat gehinderd door een tegentrekkende hamstring. Zo werd Riet uiteindelijk 6e in 56”22, de zege ging naar Van Puyvelde in 53”73 voor Borlée en Grillet.

De eer om af te sluiten voor AC Lebbeke was weggelegd voor Danny Van Nuffel eveneens over 400m. Danny mocht onmiddellijk in de eerste reeks aantreden en mocht vertrekken vanuit baan 5. Na het eerste startschot werden de heren teruggefloten. Zowel de atleet in baan 6 als de atleet in baan 4 bleken een valse start te hebben veroorzaakt. Tijdens de herkansing ging Danny resoluut voor de koppositie. In de laatste rechte lijn werd hij nog gepasseerd door Stef Botte maar Danny wist met 50”72 toch een nieuw PR neer te zetten en tevens het clubrecord, dat met 50”81 op naam van Pieter De Maersschalck stond, aan te scherpen. Dit leverde hem een 13e plaats op.

Beelden van enkele wedstrijden kan je hier bekijken.

 

🇧🇪🇧🇪🇧🇪 #wtffff

Een bericht gedeeld door Dries De Smet (@3sdesmet) op

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube