LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

AC Lebbeke tweemaal nipt naast het interclub-podium op BK veldlopen

Wachtebeke
14
maart 2017

De individuele prestaties op het Belgisch kampioenschap veldlopen van afgelopen weekend telden ook mee voor het interclubklassement. Vorig jaar konden onze junioren jongens de overwinning grijpen en zich zo kwalificeren voor het ECCC. Dit jaar lukten onze atleten twee vierde plaatsen.

Bij de miniemen meisjes zetten Noor Quintelier (9e) en Sara Vercauter (11e) de beste prestaties neer. Dat bleek de basis van een goed clubklassement. Dankzij de prestaties van Madeleine Raemdonck (22e), Hannelore Heymans (63e) en Nienke Van Campenhout (73e) wisten onze miniemen vierde te eindigen in het klassement. Ze behaalden een totaal van 104 punten. AC Duffel haalde het van AC Lokeren en AC Hamme in de strijd om de titel.

Ook bij de senioren dames werd opnieuw goed gepresteerd. Vorig jaar liepen onze dames nipt de overwinning mis en pakten het zilver. Dit jaar zorgden Astrid Verhoeven (10e), Delphine Van Laethem (22e) en Natalie De Ridder (31e) voor een vierde plaats. Het drietal verzamelde zo 64 punten en kwam net tekort voor het podium. Het clubklassement werd gewonnen door AC Herentals voor DCLA en AV Toekomst.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.

Het klassement tussen clubs wordt opgemaakt door de plaatsen die de atleten halen op te tellen. Bij de miniemen worden de twee beste plaatsen van elke reeks (eerstejaars en tweedejaars) opgeteld om tot een einduitslag te komen. De club met de laagste score haalt de titel binnen in zijn categorie.

Bij de junioren en senioren tellen de prestaties van de eerste drie atleten. Het volledige reglement kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube