LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

BK Indoor AC

Gent
17
februari 2013

Het Belgisch kampioenschap beloofde spektakel, met verschillende grote namen die hun snelheid probeerden aan te scherpen of een kwalificatie voor het EK probeerden af te dwingen.

Door de blessure van Lize De Geest verscheen enkel Wouter Van der Mijnsbrugge aan de start van het kortste sprintnummer, de 60m. Hij deed het goed en evenaarde zijn pas gevestigde PR van 7.25. Daarmee eindigde hij vierde in zijn reeks, na onder meer Jonathan Borlée (WS, 6.85) en Wouter Verhoeven (VAC, 7.03).

Alle andere Lebbekenaren kwamen op de 400m uit. Marijke Van Buggenhout ging in de tweede reeks van start, waar ze ook de tweede plaats haalde. Met 61.34 moest ze enkel Manon De Marez (AVR, 60.78) voor laten. Ook Riet Vanfleteren eindigde tweede in haar reeks. Riet liep 57.68, en bleef daarmee net achter Isaura Rossaert (ACW, 57.15) maar voor Katrijn Boone (HAC, 58.30).

Pieter De Maersschalck ging voortvarend van start om in een gunstige positie uit de bocht te komen. Enkel Bram Vanhaeren (KAPE) bleef hem voor. In de laatste rechte lijn kraakte Pieter, waardoor hij finishte in een tijd van 51.40. Bram won deze reeks in 50.28, voor zijn broer Tim Vanharen (KAPE, 50.69) en Wouter Vints (ROBA, 50.98).

Alle resultaten kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube