LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Lotte verovert Belgische beloftentitel op de 800m, Arne pakt brons

Gent
06
maart 2017

Na haar Belgische titel bij de studenten wist Lotte Hellinckx deze week nog een Belgische titel aan haar palmares toe te voegen. Dit keer eindigde ze eerste op de 800m bij de beloften dames. Bij de jongens was er succes voor junior Arne Teck op de 1500 meter.

Het kogelstoten stond al vroeg op de middag geprogrammeerd. Juniore Maaike Potums maakte haar opwachting om voor de Belgische medailles te strijden. Haar verste worp ging 11m25 ver, wat exact 90 centimeter te weinig was voor de bronzen plak. Die ging naar Elise Helsen (ACHL) met een worp van 12m15. Helena Van der Gucht (ACW) pakte met 12m77 het goud voor Kelly Van Petegem (STAX).

Ook op de 400 meter werd nipt een medaille gemist. Danny Van Nuffel eindigde in de snelste reeks voor beloften heren op een vierde plaats. Zijn tijd van 50.86 was tevens de vierde prestatie van alle deelnemers. Alexander Doom (AVR) ging met 48.38 makkelijk aan de haal met de titel. Maarten Raes (ACME) en Julien Lannoy Brennet (JSMC) mochten mee het podium op.

Lotte pakt tweede goud in één week

De uitstekende prestaties kregen snel een vervolg. Het hoogtepunt van de Lebbeekse dag op dit BK was de 800 meter van Lotte Hellinckx. Lotte lukte een seizoensbeste van 2:17.57 en liep daarmee autoritair naar de Belgische beloftentitel. Louise Hayez (WS) en Elise Plancke (AVR) mochten mee het podium op. Vorige week was Lotte ook al goed voor de Belgische titel voor studenten.
Ook bij de jongens hadden we met Gaetan Van Laethem een medaillekandidaat aan de start staan. Hij bereikte de finish echter niet en zag de titel naar Viktor Benschop (KAAG) gaan. Viktor klokte daar bij een tijd van 1:51.74.

Vicky Vanden Nest lukte een sprong van 10m34 in het hinkstapspringen voor beloften dames. Vicky eindigde daarmee op plaats vijf, op amper 60 centimeter van een bronzen medaille. Die medailles gingen naar Saliyya Guisse (RESC), Hanne Annendyck (DAC) en Sarah Van Hecke (RIEM).

Stevig slot met brons voor Arne

Tot slot verschenen junioren Arne Teck en Tim Dumarey beiden aan de start van de 1500 meter. Arne lukte de sterkste prestaties van dit duo. Hij pakte met 4:18.18 de bronzen medaille. Enkel Axel Draux (CABW) en Thibau Van den Bussche liepen nog sneller dan Arne. Tim eindigde op plaats zeven na 4:42.16.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube