LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Riet loopt richting zilver, Jonas en Lize pakken brons op BK

Moeskroen
09
september 2012

Jonas Bogaerts (speer) en Lize De Geest (100m) grijpen brons, Riet Vanfleteren (400m) pakt het zilver tijdens het Belgisch kampioenschap voor junioren en beloften.

Jonas Bogaerts was de eerste Lebbekenaar die in actie kwam in het zonovergoten Moeskroen. Zijn speer landde op 58m33 van de aanloopstrook. Jonas stond aanvankelijk ingeschreven met de 4e worp achter zijn naam, maar wist een plaatsje op te schuiven in de wedstrijd en haalde een bronzen medaille binnen voor Lebbeke.

In de tweede reeks van de 100m beloften werd Lize de Geest tweede in 12.27. Dit bezorgde haar een plaatsje in de finale, waar ze met een vijfde tijd kans maakte op een medaille. In die finale liep Lize een geweldige 11.95, welliswaar vooruit gestuwd door +4m/s rugwind. Hiermee hield ze Marlien de Jans (DEIN) nipt achter zich en veroverde ze de bronzen medaille.

Ook haar trainingsmaatje Riet Vanfleteren, die aan een heel constant jaar bezig is op haar geliefkoosde 400m maakte veel kans op een medaille. In de snelste reeks kreeg ze een winderige 400m voorgeschoteld. Bij het ingaan van de laatste rechte lijn won ze de strijd om het zilver van Isaura Rossaert (ACW) en eindigde zo in 58.12.

Thomas Caudron waagde zich aan de 1500m. Die werd zeer tactisch gelopen en bewees een spannende wedstrijd te worden. Dit zorgde ervoor dat alles op de laatste eindspurt aan zou komen. Thomas eindigde op de 5e plaats in 4.19.87.

Tot slot kwam ook junior Brent Wellekens in actie voor onze club. In de eerste reeks van de 200m kwam hij als 2e over de finishlijn in 23.41, met 2.8m/s rugwind.

Al bij al behaalde Lebbeke 3 medailles: 1x zilver en 2x brons.

Foto’ s bekijk je hier:Alle resultaten kan je hier terugvinden.

Geschreven door Evelien Caudron | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube