LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Open BK Studenten

Oordegem
01
mei 2012

In tegenstelling tot afgelopen weekend baadde de piste van het BLOSO- domein in Oordegem deze keer wel in de zon. De wind zat bovendien nog eens gunstig in de rug, een geslaagde atletiekdag leek in de maak.

Er werd in Oordegem gestart met de reeksen 400m. De vrouwen beten de spits af. Riet Vanfleteren en Elien Moens kwamen in de snelste reeks terecht. Deze werd gewonnen door Hanne Claes (DCLA) in 54.36. Riet eindigde vierde in een tijd van 59.14 en viel dus net naast het studentenpodium. Die tijd was wel haar beste prestatie in 4 jaar. Elien finishte zesde in een tijd van 62.56. Ook bij de mannen twee Lebbekenaren die een onderlinge strijd mochten aangaan: Aiko De Mol en Ruben Van den Berghe gingen beiden in reeks 2 van start. Aiko finishte als derde in een tijd van 51.88, Ruben eindigde met 52.64 en was daarmee net iets trager dan afgelopen zondag. Pieter De Maersschalck zorgde in de snelste reeks voor de beste Lebbeekse prestatie door vierde te eindigen in 49.76, zijn tweede tijd ooit. Stijn Lichtert (OLSE) won in een tijd van 48.58 voor Joren Bouckaert (ABES) in 49.09 en Mathias Sanctorum (FLAC, 49.46).

Marijke Vanbuggenhout en Thomas Caudron verdedigden de blauw-witte kleuren op de dubbele baanronde. Marijke legde de 800m af in 2.23.18, en eindigde daarmee zevende. Thomas finishte in een tijd van 1.56.13 als vijfde. Met 1.56.13 doet hij weer iets beter dan afgelopen zaterdag.

Brent Wellekens en Wouter Van der Mijnsbrugge waren de enige korte sprinters die in de startblokken kropen. Beiden kregen ze een prettige rugsteun van respectievelijk 3.0 en 2.1 m/s meewind. Brent finishte in 11.68, en eindigde daarmee derde in reeks 2. Wouter finishte in reeks 3 met 11.65. Brent ging ook nog op de 200m van start, waar de wind iets minder in het voordeel blies: 0.3 m/s bracht hem tot 23.69.

Tot slot gingen nog enkele atleten van start in de aflossingen voor hun universiteit. Riet liep met het team van de Katholieke Universiteit Leuven dat uit Audrey Van Maele (VAC), Karolien Lemmens (AVT) en Eva Duinslaegher (ROBA) bestond. Het mannenteam van de Universiteit Gent bestond zelfs uit enkel Lebbeekse atleten: Wouter, Brent, Aiko en Bart Van Nuffel. De ploeg van de KUL finishte als eerste in een scherpe tijd van 49.76. Daarmee bleven ze de ULG voor, zij finishten in 51.91. Ook de heren moesten de duimen leggen voor de KUL. Zij finishten in een tijd van 45.52, voor de overwinning was 43.34 nodig. Het mastersteam van RAM zorgde in dezelfde reeks voor een Belgisch record M45 op deze afstand door te finishten in 46.14.

Foto’ s van deze wedstrijd kan je hier bekijken:Alle resultaten kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube