LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

BK Veldlopen

Oostende
11
maart 2012

In vergelijking met andere jaren stonden er opvallend weinig blauw-witte atleten aan de start van het Belgische kampioenschap te Oostende. Gelukkig konden de weinige atleten toch enkele mooie prestaties optekenen. Zo was de winst voor Astrid Verhoeven bij de scholieren en het brons voor Lies Vercauter bij de cadetten.

De benjamins lopen traditiegetrouw nog in aflossingsploegen op het BK veldlopen, en ook onze club had 2 ploegjes aan de start. De meisjes eindigden 41e, de jongens finishten exact in het midden van het pak als 24e. Bij de pupillen meisjes zette Britt Roelandt meteen een sterke prestatie neer door vijfde te worden bij de pupillen meisjes van geboortejaar 2002. De titel was er voor Delva Ghislaine (AVR). Bij de jongens eindigde Siebe Van Campenhout als 41e. Bij de miniemen meisjes (geboortejaar ’00) was Anne-Sophie Champeaux de eerste Lebbeekse die de finish als 69e overschreed. Emma Vannieuwenhuyze (79ste) en Jente Van Campenhout (97ste) volgden in haar spoor. Eline Neyns finishte 91e bij de miniemen ’99. Wout Vercauter en Matthias Kerkhofs finishten als 43e en 89e bij de jongste minimeen. Jonas Van Biesen eindigde 66e bij de één jaar oudere garde.

Dries De Smet zorgde na de mooie prestatie van Britt voor een tweede top-10 plaats. Dries eindigde net naast het podium op een vierde plek, na Bastiaan Ameryckx (OPW), Sander Vercauteren (ACW) en Rob Scheerlinck (VAC) die al het hele seizoen mee de cross domineren bij de cadetten. Arne Teck werd in dezelfde reeks 43e. Bij de meisjes (’97) finishte Lynn Vereeken als 52e. Lies Vercauter eindigde derde bij de jongste cadetten. De titel ging hier naar Lone Meertens (AVT) en Elise Vanderelst (MOHA).
Bij de scholieren meisjes (’95) ging de titel naar de gedoodverfde Lebbeekse favoriete: Astrid Verhoeven. Astrid won voor Jana Godeeris (KAAG) en Axana Schaeverbeke (ACME). Jolien Dehaes finishte 48e bij de jongere scholieren.

Bij de senioren heren kwam enkel Michiel De Proft aan de start van de korte cross. Hij kwam als 116e op bijna 200 deelnemers over de meet. Bij de vrouwen waren er geen deelneemsters aan de korte cross.

Robbe Neyns zorgde bij de junioren voor de laatste top-10 notering van de dag. Hij finishte als 9e. De titel was voor Lahsene Bouchikhi (OLSE). Joachim Pelicaen finishte bij de senioren als 64e, Glen Braem eindigde 98e en Kris Van Gucht 99e. Bij de vrouwen waren er geen deelnemers voor Lebbeke.

Een filmpje van Astrid haar wedstrijd bekijk je hier. Foto’ s van deze wedstrijd kan je hier bekijken:De uitslagen vind je hier terug.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube