LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Elena “uitgesteld” naar Belgische titel op de 800m, Hanne pakt zilver, Jana brons

Gent
08
maart 2020

Door de afgelasting en verplaatsing van het Belgisch kampioenschap cross besloten de instanties ook de cadetten, scholieren, junioren en beloften hun Belgische indoorkampioenschappen op de 800m en 1500m uit te stellen. Dit weekend was het met een weekje vertraging dan toch zover.

Het BK Masters vormde zo ook het toneel voor de jeugdkampioenschappen. Cadette Moia Hermans was één van de Lebbeekse deelneemsters aan de start. Moia liet een tijd van 2:25.35 noteren en kon zo beslag leggen op de zevende stek van haar reeks. De medailles werden in reeks één uitgedeeld, waar het tempo nog iets hoger lag.

Bij de scholieren kregen we vier Lebbekenaren aan de start. Hasse Mertens was de enige die in reeks één van start ging. Hasse klokte met 2:36.07 de zevende tijd in haar reeks. In reeks twee ging het nog een stuk sneller. Elena Kluskens kwam er na 2:17.10 als eerste over de meet. Zij haalde het zo van Adeline Temmerman (AVR, 2:18.60). Zus Jana Kluskens kon dankzij 2:19.21 mee het podium op als derde. In het zog van de zusjes lukte Lotte Willems met 2:24.54 een knappe vijfde stek.

Hanne naar zilver, Brent nét niet

Junior Brent Soetens dook dan weer onder de 2 minuten-grens. Helaas volstond zijn 1:59.40 nét niet voor een medaille. Brent eindigde op plaats vier, op slechts 18 honderdsten van een medaille.

Kersvers veldloopkampioene Hanne Willems kon bij de junioren meisjes wél een prijs pakken. Hanne snelde in de 1500 meter naar 4:47.97. Daarmee was enkel Heleen Vermeulen (LYRA, 4:44.62) sneller.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube